המדען הבריטי סטיבן הוקינג החולה במחלה הנדירה וחשוכת המרפא ניוון השרירים איי.אל.אס, נפגש עם נציגי עמותת "ישראלס" הפועלת לחקר מחלת ניוון השרירים בישראל. בפגישה השתתפו דב לאוטמן איש עסקים וחבר בכיר בעמותת ישראלס, פרופ' פרץ לביא סגן נשיא הטכניון וניר צורן מנכ"ל העמותה. את ביקורו של הוקינג בארץ יזמה וארגנה שגרירות בריטניה בישראל במטרה לקדם את יחסי המדע בין בריטניה לישראל.



בפגישה סקרו נציגי העמותה בפני הוקינג את המהפכה בתחום חקר המחלה בישראל ואת הסיכוי הקיים כיום לפריצת דרך מחקרית. כמו כן הודגשה בפניו הייחודיות של פעילות העמותה הישראלית היוזמת מחקרים ושפעילים בה החולים עצמם. במהלך הפגישה הסכים פרופ' הוקינג להצעה להשתתף בקמפיין עולמי ראשון מסוגו לעידוד המחקר של המחלה, והזמין את חברי העמותה לצלם את הקמפיין בביתו בבריטניה.



אנשי העמותה מדווחים כי ביקורו של הוקינג בישראל הפנה את תשומת הלב הציבורית למחלת האיי.אל.אס: המחלה היא מחלה קטלנית ונדירה, שבמהלכה מאבד החולה בהדרגה את יכולת התנועה, הדיבור והנשימה עד מוות. תוחלת החיים הממוצעת של החולים נעה בין 3-4 שנים, סטיבן הוקינג חולה במחלה כבר 40 שנה ונחשב לנס רפואי.



עמותת ישראלס עורכת כנס מדעי שבו יוצגו המחקרים המובילים בחקר המחלה חשוכת המרפא. הכנס ייערך ביום חמישי, 21 בדצמבר, במלון דן פנורמה בתל אביב וישתתפו בו רופאים, חוקרים ואנשי עסקים. האורח המרכזי בכנס יהיה פרופ' טום מניאטיס מאוניברסיטת הרווארד שיסקור את ההתפתחויות האחרונות בחקר המחלה. לצידו יישאו דברים מיטב המומחים בישראל בתחום הזה ובהם חוקרים מהטכניון, ממכון וייצמן, מהאוניברסיטה העברית, מאוניברסיטת תל-אביב, מבית החולים תל-השומר ומהמרכז הרפואי סוראסקי (איכילוב).



נזכיר כי את עמותת ישראלס יזם והקים דוד כהן, איש עסקים מחיפה שחלה במחלה, בסיוע של חולים וחברים לצורך קידום מציאת תרופה למחלה. העמותה מתמקדת בקידום מחקרים באיי.אל.אס עם מיטב החוקרים בארץ, ובגיוס משאבים למחקרים אלו. נכון להיום הוגשו 18 הצעות מחקר מטובי החוקרים: 6 מחקרים כבר יצאו לדרך, ולשאר מחפשים מימון. מחקרים אלו עשויים לשפוך אור חדש על המחלה ולקרב את מציאת התרופה למחלה.