אלחנן טננבוים הודה בפני בית המשפט כי יצא לחו"ל על מנת לבצע עסקת סמים בשל חובות אליהם נקלע. באותה נסיעה לחו"ל נחטף טננבוים על ידי חיזבאללה ושוחרר בעסקת חילופי השבויים בה הוחזרו גם גופות שלושת חיילי צה"ל שנחטפו בהר דב.



לדברי טננבאום בתום העסקה שהוא אמור היה לבצע, היה אמור לשלשל לכיסו מאתיים אלף דולרים.





ח"כ יובל שטייניץ קורא לרמטכ"ל לפעול בדחיפות להסרת דרגות הקצונה בדרגת אל"מ מכתפיו של אלחנן טננבוים. זאת בעקבות הודאתו שיצא לחו"ל על מנת לבצע עסקת סמים.



"כיו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת הבאתי לשינוי חוק השיפוט הצבאי על מנת לאפשר את הסרת דרגותיו של טננבוים", אמר שטייניץ והוסיף כי "הגיע הזמן שהצבא יקיים את החוק וישים קץ להתהדרות בדרגות אל"מ ממי שחבר עם אנשי חיזבאללה, סיכן את ביטחון המדינה ומודה הבוקר בסחר בסמים".



ח"כ ניסן סלומיאנסקי אומר בתגובה על הודאת טננבוים כי הדבר מוכיח שהחשבונות בתקופת שלטונו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, היו זרים ומשונים לחלוטין. סלומיאנסקי קורא לבדוק מחדש מה היו השיקולים האמיתיים שהביאו לשחרור טננבוים משבי החיזבאללה. "עם ישראל, מדינת ישראל וביטחון ישראל שילמו במקרה זה ובמקרים נוספים כמו הגירוש מגוש קטיף ועוד על חשבון אינטרסים אישיים של השלטון דאז", האשים, "למרות שכולם ידעו זאת קיבל אריק שרון החלטה תמוהה".