חברי הכנסת גינו היום את ראשי המועצה להסדר ההימורים והספורט, שבחרו שלא להגיע לדיון, במסגרת דיון בועדת החינוך, התרבות והספורט דנה היום ב"חשד להטיית משחקי כדורגל".



יו"ר התאחדות הכדורגל איצ'ה מנחם, אמר בדיון כי "בשנים האחרונות חקרנו עשרות מקרים כלפי ספורטאים בנושא ירידת ליגות והימורים בלתי חוקיים. גם בשבת האחרונה שלחתי חוקרים למגרשי הכדורגל עוד לפני שהפרשה התפוצצה, כפי שאני עושה מדי פעם. כרגע יש 10 מקרים, מהחודשים האחרונים, שההתאחדות חוקרת".



"מדיניות ההתאחדות היא ששחקן שיורשע יורחק לצמיתות מהענף, וכן ישונה התקנון, שעם הגשת כתב אישום, השחקן יושעה. אני מתנגד לחקירת שחקנים ע"י פוליגרף, כי זהו כלי לא מדויק, והוא מחשיד באופן אוטומטי את כל קהיליית השחקנים".



עו"ד אסף פוזנר מהמועצה להסדרי ההימורים בספורט, אמר כי המועצה הציעה למשטרה לממן יחידה מיוחדת לאכיפת נושא ההימורים הבלתי חוקיים בספורט והטיית משחקים, "זאת, בעקבות תשובת המשטרה כי זו אמנם אחריותה, אך יש לה סדרי עדיפויות."



בעקבות דברי נציג המשטרה, ניצב בני קניאק: כי "יש מתאם בין סכום הזכייה ובין המוטיבציה להטיית המשחק. על פי החקירה, במקרה ב"ש, מדובר לא רק בשוחד, אלא גם בסחיטה באיומים ובעבירות נוספות, כאשר הרקע הוא סכום הזכייה הגדול בטוטו", הכריז יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל מלכיאור, כי "ועדה מלפני שלוש שנים כבר קבעה שיש להגביל את סכום הזכייה והמועצה להסדר ההימורים בספורט אימצה את המסקנות. מאז, קורה רק ההפך, וסכום הפרס הראשון גדל".



מלכיאור הוסיף כי "אם המועצה להסדר ההימורים בספורט לא תגביל את הסכום בתוך מספר שבועות, אגיש הצעת חוק בנושא. העסקנות והשחיתות הורסות בספורט כל חלקה טובה, ואי אפשר להסכים לכך".