שר החוץ לשעבר, ח"כ סילבן שלום, יוצא נגד הצבתו של דגל אש"ף בבית ראש הממשלה בזמן הפגישה עם אבו מאזן והפשרת הכספים לפלסטינים, "אסור לנו לשבור את החרם, הכספים ילכו לחמאס זו החלטה מוטעית ולא במקומה", אמר שלום והוסיף "אם אנחנו מפשירים את הכספים אז למה שנצפה ממדינות העולם לא להפשיר את הכספים לחמאס".
שלום סבור כי אם מטרת הפגישה הייתה לדאוג לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט ולהפסקת הטרור, אז היא במקומה. "אם הפגישה נועדה לשחרור גלעד שליט, הפסקת הקאסמים ופיזור הממשלה הפלסטינית אז מדובר במהלך נכון", אמר שלום בקול ישראל.
שלום אומר כי בזמן הזה אחרי שהעולם קיבל החלטה נכונה אתמול במועצת האו"ם אסור לישראל להתפשר מול החמאס, "אחרי עבודה של ישראל במשך שנים האו"ם קיבל החלטה נכונה ונבונה, דווקא כעת בזמן שהעולם מתאחד סביב הסנקציות נגד איראן, אסור לישראל להפשיר את הכספים לחמאס".