ארגון השמאל 'האגודה לזכויות האזרח' עתר לבג"ץ נגד הקמת גדר ההפרדה בגזרת אלפי מנשה בתוואי החדש שלה. זאת בטענה שתוואי זה פוגע קשות בתושבי הכפרים הפלשתיניים. לטענתם צה"ל מתכנן "העברה מרצון" של תושבי שני כפרים באזור.



מאחורי העתירה הבוקר עומדים לבד מארגון השמאל 'האגודה לזכויות האזרח' גם ראשי חמשה כפרים הערבים שלטענתם הופכים למובלעת בשל תוואי גדר ההפרדה בגזרת אלפי מנשה.



בעתירה נטען כי התוואי החדש "יוצר פגיעה קשה בתחומים רבים" ועל כן אין בו כדי להיענות לדרישת בג"ץ לעצב את התוואי החדש באופן שלא יפגע בתושבי הכפרים המדוברים.



במסגרת טענותיהם קובעים העותרים כי "לגבי שני כפרים, שלא הוצאו מהמובלעת (ערב א-רמאדין ואבו-פארדה), הפתרון שמגבשת מערכת הבטחון, ללא בושה, הוא פתרון של העברת אוכלוסייה, והגם שזו מוצגת כהעברה שתיעשה "מרצון" וב"הסכמה" ". בעתירה הוגדרה העתקת הכפרים כ"תהליך של טרנספר בלתי מוסרי ובלתי חוקי של אזרחים מוגנים מאדמתם".



"אם יתקבל וייושם התוואי המוצע", נאמר בעתירה, "יביא הדבר לפגיעות חמורות במרקם חייהם של תושבי הכפרים, שעיקרן – הותרת אדמות חקלאיות מעבר לגדר וניתוקן בפועל מבעליהן. בנוסף, הכביש המוצע לחבר את קרני-שומרון, כביש שהובהר כי הוא חלק אינטגראלי מתוכנית התוואי, יפגע גם הוא בתושבי הכפרים, שכן חלק ניכר מאדמותיהם ייוותר בין הגדר לכביש ויהפוך עקב כך באחת לאדמות, שלא ניתן להשתמש בהן כלל".