בית המשפט גזר מאסר בפועל על שני חברי כיתת כוננות, ממעלה רחבעם, בגין תקיפתם ופציעתם של רועים ערבים. מדובר באירוע מלפני כשנה וחצי במהלכו הזעיק רבש"ץ הישוב את השניים, יצחק ודן חלמיש, לסייע לו להרחיק קבוצה של ערבים ששהתה ליד נוקדים, באזור שבו נרצחו בזמנו שני הילדים קובי מנדל הי"ד ויוסף אישראן הי"ד. במהלך האירוע הותקפו חברי הכיתה על ידי כ 15 ערבים, ואף ירו באויר ובקרקע. אחד הערבים נפגע קלות מהנתזים.



השופט אמנון כהן דחה את טענותיהם כי מדובר בפעולה הגנתית וכן את טענת נציגי צה"ל כי מותר היה להם לפעול באזור במסגרת כיתת הכוננות. "העבירות שביצעו השניים חמורות" כתב השופט. "התנהגותם המחפירה מציגה תמונה קשה של תושבים המשמשים חברים בכיתת הכוננות בישוב, המשתמשים בכוח כלפי תושבים ערבים השוהים במאהל סמוך. ...יש להוקיע את מעשיהם של השניים. נקיטה באלימות שאינה הכרחית כשהיא נעשית בחבורה תוך ניצול מעמדם ותפקידם כחברי כיתת כוננות בישוב בהיותם נושאי נשק ראוי שתביא בעקבותיה ענישה משמעותית".

השופט כתב בהמשך כי "לא ניתן להתעלם מהיותם של הנאשמים אנשים נורמטיבים אשר שירתו בצבא ותורמי מאונם וממרצם לקהילה בהם חיים. כמו כן הם בעלי עבר נקי. יחד עם זאת אין להתעלם מן העובדה שהנאשמים לא לוקחים אחריות על מעשיהם החמורים ואין להתעלם מהתמונות הקשות אשר הוגשו לבית המשפט ואשר העידו על חומרת פציעותיהם של הערבים ושל כבשיהם, אשר ננשכו מהכלב שהובא ע"י השניים".



על דן חלמיש גזר השופט  7 חודשי מאסר בפועל בכלא ו 1000 ש"ח פיצוי לכל אחד מ 4 הערבים שהתלוננו. על יצחק חלמיש גזר השופט 8 חודשים בפועל וגם הוא ישלם פיצוי אלף ₪ לכל אחד מהארבעה.



עורך דינם של השנים: השופט מסוכן ליהודים

בא כוחם של השניים, עו"ד ברוך בן יוסף, אומר לערוץ 7 כי השניים נשפטו אצל שופט "שמסוכן לנהל אצלו משפטים". השופט סירב להאמין לטענות אחד מהם כי לא ירה כלל ולטענת השני כי ירה רק באויר, שהרי "לא משנה מה יגידו הערבים, הם אומרים אמת, ומה שיגידו היהודים, הם משקרים".



בן יוסף מוסיף כי מדובר בבעיה ידועה הקשורה למחלוקת בין צה"ל למשטרה בשאלת סמכות חברי כיתת כוננות. לדבריו נציגי צה"ל העידו במשפט כי לשניים מותר היה לפעול באותו אזור במסגרת כיתת הכוננות והמשטרה טענה שאסור והעמידה אותם לדין. עו"ד בן יוסף מוסיף כי בכוונתו להגיש ערעור.



דובר מעלה רחבעם דרורי בר לב מסר כי "אתמול גזר השופט אמנון כהן הידוע בפסיקותיו החד צדדיות, עונשי מאסר על דני ואיציק חלמיש תושבי מעלה רחבעם. מדובר במקרה ברור של הגנה עצמית שבו ירו באויר כלפי קבוצה של 15 ערבים שתקפה אותם,ולאחר מכן ליד רגליהם של התוקפים בכדי להניסם ואחד התוקפים נשרט קלות מנתז.

אנו דוחים בשאט נפש את ניסיונה של משטרת ישראל,הפרקליטות ובמקרה זה גם בית המשפט להפוך את המותקפים למתקיפים .

מקרה זה ומקרים רבים נוספים של זריקות אבנים,חסימות צירים וזריקת בקבוקי תבערה שבהם המשטרה ,הפרקליטות ובתי המשפט נוטים לצד הערבי המתקיף ולא לצד היהודי המותקף הולכים ומתרבים בתקופה האחרונה,מנסים לגרום לנו לפחד ולא להגיב גם כשאנו בסכנת חיים ברורה, ובעצם מתירים את דמינו".



בר לב מוסיף "אנו רוצים להאמין שבית משפט המחוזי בערעור שיוגש בקרוב יהפוך את ההחלטה השערוריתית של בית משפט השלום. פסיקות אלו לא ירתיעו אותנו ואנו נמשיך להתיישב בכל מקום בארץ ולהגן על עצמנו".