ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה במליאה את הצעת החוק של הח"כים גלעד ארדן ושלי יחימוביץ' (חוק יסוד: הכנסת) לפיה חבר הכנסת שהורשע בעבירה פלילית וקבע בית המשפט, ביוזמתו או לבקשת היועץ המשפטי לממשלה, שיש עם העבירה קלון, יושעה מכהונתו בכנסת מיום קביעת בית המשפט ועד למועד שבו פסק הדין יהיה לסופי.
כמו כן אישרה הוועדה כי חבר הכנסת שהורשע בעבירה פלילית ונידון למאסר, יושעה מכהונתו בכנסת למשך הזמן שהוא נושא את עונש המאסר.
יו"ר הוועדה, ח"כ מנחם בן-ששון (קדימה), הדגיש כי חוק זה הוא חלק מסדרה של מחויבויות שחברי הכנסת מקבלים על עצמם בעניינים אתיים. הוא הוסיף כי הוא יקדיש דיון בוועדה להרחבת מחויבויות אלו כדי לשמש דוגמה לציבור באשר לדרכי ההתנהגות הנאותות לנציגי ציבור.
לטענת המציעים החוק נועד למנוע מקרים שמערערים את אמון הציבור בבית המחוקקים כיוון שהם מאפשרים מצב, לפיו חבר הכנסת שנגזר עליו מאסר בפועל ממשיך לכהן כמחוקק.