היום התקיים טקס חלוקת פרסי ניהול תקין ופרסי משק המים במשרד הפנים, משה רוזנבוים, ראש המועצה המקומית בבית אל שזכתה בשני הפרסים אומר, כי "ההצלחה מקורה בניהול מקצועי ואחראי".



במהלך הטקס ציין שר הפנים, רוני בר און "אני שמח על ההזדמנות להעניק פרס לרשויות אשר מתנהלות למופת, במשרד הפנים לא יתקיים מצב של "רשע וטוב לו, צדיק ורע לו", והוסיף "אני בטוח שרשויות נוספות יוכיחו התייעלות , יונהגו באחריות ויצטרפו לזוכות בפרס שנה הבאה".



בטקס חולקו שני פרסים. הראשון הוא פרס על ניהול תקין של הרשות, והשני הוא פרס על ניהול יעיל של משק המים ברשות, הכולל התייחסות לחסכון ביתי במים, חסכון בגינון ציבורי, חסכון במוסדות הציבור העירוני, הקטנת הפרש צריכת המים (פחת המים) וכן שיפור ניהול משק המים העירוני.



6 רשויות מקומיות זכו השנה בשני הפרסים גם יחד, אחת מהם היא המועצה המקומית בית אל. בשיחה עם ערוץ 7 אומר ראש המועצה משה רוזנבוים כי סוד ההצלחה בניהול התקין הוא ניהול אחראי ומקצועי.



לדבריו, "המועצה פתחה לפני 3 שנים במהלך כואב וקשה של הבראה, מהלך שנעשה באופן עצמאי, ללא התערבות מלמעלה של משרד הפנים. המהלך נועד להבטיח שאין ביזבוזים, והמועצה פועלת בהתאם ליכולותה הכלכליות". רוזנבוים, מסביר כי על מנת לקבל את פרס הניהול התקין, נדרשת המועצה לעמוד בקריטריונים רבים, ביניהם: סיום השנה באיזון תקציבי, ניהול לא בזבזני, אחוזי גביית ארנונה גבוהים, חברי מועצה שאינם חייבים למועצה, אישור לכל התקנים במועצה, שכר ללא חריגות ועוד שורה של תנאים המבטאים ניהול תקין.



"השנה היא השנה הרביעית ברציפות בה מקבלת המועצה את פרס הניהול התקין, והשנייה ברציפות בה היא מקבלת את פרס משק המים, ההגעה לפרסים היא תוצאה של מאמץ משותף של כלל מחלקות המועצה ובייחוד מחלקות הגזברות ושפ"ע", מספר רוזנבוים, "פרסים אלו מתורגמים למענק של מאות אלפי שקלים, שגם הוא מגיע בסופו של דבר לרווחתם של תושבי המועצה".



לשאלתנו ענה רוזנבוים, כי הוא מקווה שהרפורמה במשק המים ברשויות המקומיות, העתידה לעבור במסגרת חוק ההסדרים, לא תחול על המועצה המקומית בבית אל, זאת משום שלדבריו באם תיושם הרפורמה ייווצר מצב שבו הניהול הטוב של משק המים במועצה, ישפר את מצבן של רשויות אחרות ולא יגולגל כולו לטובת המועצה.



רוזנבוים התייחס לאירוע האחרון בנתניה, בו נזרק רימון לעבר ביתה של ראש המועצה וציין כי "מעשים אלו חמורים, כולנו, ראשי הרשויות, נמצאים בסירה אחת. המשטרה חייבת למגר את התופעה שמאיימת על כולנו". רוזנבוים מגלה, כי על אף שלא נתקל במעשים חמורים מעין אלו, באיומים שונים הוא כן נתקל במשך תקופת כהונתו.