בתי הספר היסודיים והתיכוניים ברחבי הארץ נפתחו הבוקר רק בשעה עשר, בשל עיצומים שנוקטים ארגוני המורים. המורים מוחים על "הסחבת המתמשכת", לטענתם, בחתימה על הסכמי שכר חדשים.
אתמול השביתו ארגוני הסטודנטים את בלימודים ברחבי הארץ. "אנו רק בתחילת הדרך, ואם המצב ימשיך כפי שהוא, נחריף את המאבק ונשבית כליל את הלימודים", אמר שי פסל, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללת יהודה ושומרון, בעקבות כוונת הממשלה לאמץ את מסקנות ועדת שוחט, שתגרום להעלאת שכר הלימוד באוניברסיטאות.
פסל, אומר ביומן ערוץ 7 כי הסטודנטים יוצאים להפגנה, במטרה לשנות את דרכם של משרד החינוך והממשלה, ולהפחית את שכר הלימוד. בפגישה האחרונה שערכו נציגי הסטודנטים עם שרת החינוך, ראו לדברי פסל, אטימות גמורה לנושא. "היא אמרה בשפת גופה, אתם לא מעניינים אותי. היא נשארה עם אותם מסקנות. כל דבר שהעלנו בפניה, היא ניסתה לתרץ ולא להסיק מסקנות".
פסל מוסיף כי מתגובתה של שרת החינוך הם מתרשמים שהיא לא מספיק חזקה לבצע רפורמות, כגון זו עליה הוחלט בועדת וינוגרד. "השרה צריכה להאבק מול משרד האוצר. לא היה מצב במדינת ישראל שהשרה לא עם הסטודנטים. היא עושה יד אחת עם האוצר".