שרת החוץ ציפי לבני אמרה היום בכנס של מרכז השלטון המקומי כי יש להילחם בטרור מבלי פשרות ואף מתחה ביקורת מרומזת על תוכנית ההתנתקות, שבוצעה ללא הידברות, "כשהורדנו התנחלויות בעזה לא דיברנו עם הפלשתינים וזה לא נתפס כהישג של המתונים. לא צריך לוותר לטרור ולא צריך לעשות ויתורים במקום שזה נתפס כהישג לטרור".
לבני קראה לקיים הידברות עם אבו- מאזן, למרות הימשכות הטרור. היא העריכה כי בסוף התהליך יקומו שתי מדינות לאום, ורק הפלסטינית היא זו שתיתן מקלט לפליטים ממדינות ערב. "הדבר צריך להיות ברור מאליו", אמרה.
"נושא הפליטים יישאר פתוח, הסכסוך יהיה פתוח". לדבריה, אחד העקרונות המרכזיים שעליהם ישראל לא תתפשר הוא שלילת זכות השיבה. "ישראל נכנסה לדיון בנושא הפליטים וזו היתה טעות", אמרה.
להערכת השרה לבני, בסופו של התהליך יקומו שתי מדינות לאום, ורק הפלשתינית היא זו שתיתן מקלט לפליטים ממדינות ערב. "הדבר צריך להיות ברור מאליו", אמרה לבני.
"היום אני יכולה לשים באותו מחנה גורמים שיש להם מכנה משותף כולל מדינות ערביות. האיום האיראני הוא נושא שמטריד גם את המדינות המתונות הסמוכות לאיראן – מדינות המפרץ, שרואות באותו נושא דתי קיצוני דבר שמאיים אף על הקיום שלהן. המדינות הללו יעבדו עם הקהילה הבינלאומית כדי לנטרל את האיום האיראני".
ח"כ צבי הנדל (ממגורשי גוש קטיף) אומר בתגובה לדברי לבני כי הוא שמח ששרת החוץ מכירה בטעותה המרה. עם זאת, אומר הנדל, "ההכאה הפומבית שלה על חטא ההתנתקות מעוררת תהיות מדאיגות על שיקול הדעת שלה וההרפתקאות המסוכנות הנוספות אליהן היא עלולה להוביל".
יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, הגיב לדברי לבני ואמר כי הוא מברך את שרת החוץ ציפי ליבני על שהכירה בכך שההתנתקות הייתה שגיאה אסטרטגית חמורה. "ההתנתקות הוכחה ככשלון חרוץ, אבל לכשלון יש אחראים וציפי ליבני היא אחת הראשיים שבהם", אמר סער.
