יו"ר סיעת העבודה, ח"כ יורם מרציאנו (העבודה) אומר כי אם ראש הממשלה, אהוד אולמרט יפטר את שר הבטחון - מפלגת העבודה תצא מהקואליציה,"לא נהיה שותפים למהלך כזה, ברגע שיפטרו את שר הבטחון אנחנו לא נהיה שותפים לקואליציה", אמר.

ערוץ 2 דיווח אמש כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, החליט להעביר את עמיר פרץ מתפקיד שר הבטחון, עמיר פרץ. אם לא יתפטר יפוטר.  ע"פ הדיווח, שוקל אולמרט להציע לפרץ תיק אחר ולסיים את תפקידו בהסכמה ואם יסרב יפוטר. פרץ אמר בתגובה לפרסום כי הוא תמה על העיתוי של הידיעה הזו תוך שהוא רומז כי אולי אולמרט מנסה להסב את תשומת הלב הציבורית מפרשיות השחיתות של ראש לישכתו, שולה זקן.

בעבר היו שמועות כי אולמרט מתכנן להחליף את פרץ ולמנות במקומו את ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק לתפקיד שר הבטחון.

לשכת ראש הממשלה הכחישה הערב רשמית את הדיווח בערוץ 2, לפיו ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מתכוון להעביר את עמיר פרץ מתפקיד שר הביטחון. "בניגוד לפרסומים בערוצי הטלוויזיה הערב, ראש הממשלה לא החליט לפטר את שר הביטחון או להעבירו לתפקיד אחר", נמסר מלשכת אולמרט. מבחינת הלשכה, "הנושא כלל אינו עומד על הפרק".