ארגוני המורים משביתים היום (יום רביעי) את הלימודים בכל רחבי הארץ (למעט עוטף עזה) בכיתות א' –ב' בבתי הספר היסודיים, וכיתות יא' – יב' בבתי הספר העל יסודיים.



ארגוני המורים אומרים כי ההשבתה בגין הסחבת המתמשכת מצד משרד האוצר בנושא הבעיות העומדות על הפרק במערכת החינוך. 



יוסי וסרמן, מזכ"ל הסתדרות המורים, אומר כי משרד האוצר נמנע מלנהל משא ומתן ענייני ורציני עם ארגוני המורים כבר זמן רב, "הפגישות נקבעות למראית עין בלבד, ללא תוכן של ממש ולא על מנת למצוא פתרון אמיתי לבעיות הבוערות במערכת החינוך. אין שום התקדמות, ונראה כי שינוי משמעותי יגיע אך ורק אם ראש הממשלה ישים את החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי, ויתפנה בדחיפות לפתור את הבעיות במערכת."



רן ארז, יו"ר ארגון המורים אמר "כנראה שממשלת ישראל מתייחסת לסוגיית מערכת החינוך, על בעיותיה, הידרדרותה ומצבה האנוש בשיוויון נפש, כאילו לרשותם כל הזמן שבעולם. אין כל הצעה עיניינית ומעשית לפתרון הבעיות. בתקציב המדינה גם כן אין כל התייחסות וכל שר עוסק בעינייניו. ידיה של שרת החינוך, התומכת במאבקנו – כבולות, מטעמים תקציביים. אני חוזר שוב ואומר – המפתח בידי ראש הממשלה. הוא לבדו יכול לפתור את הבעיה וכך להיכנס לדברי ימי המדינה כרפורמטור או חלילה כמי שנתן יד להבאת מערכת החינוך אל עברי פי פחת".