בישיבת הממשלה היום העלה שר הביטחון, עמיר פרץ את האירוע שתועד במצלמות בחברון, ובמהלכו תושבת תל רומידה עלבה בתושבת פלסטינית, פרץ דיבר בחריפות כנגד הסיטואציה בה מצולם חייל, ואמר כי היה נראה שההתנהגות בחסות החיילים דבר שכמובן אינו נכון, מבחינתו, אך יש לציין לחייל יש בעיה בהפעלת סמכות, שהיא בסמכות המשטרה.



ראש הממשלה ביקש את רשות הדיבור ואמר כי "ראיתי את הצילומים ואני מוכרח לומר שהתביישתי, מהסיטואציה הזו שבה בחורה יהודיה עומדת בפני אשה פלסטינית, מדובר ברשע והתגרות לשמם, זה פשוט מביש, אני מצפה מכל המתיישבים ושוחרי ארץ ישראל להתנער מהאשה והתנהגותה כי מוציאה להם שם רע, אי אפשר להשלים עם הברוטאליות ההתנשאות הגסות והבוז".



אולמרט ציין כי את דבריו הוא אומר בשם הממשלה כולה, "יש אי נוחות עצומה שחייל עומד לידה ואין לו סמכות לפעולה, ונוצר רושם שכל האירוע בחסות שלטונית", הוא הוסיף כי יש צורך לבחון את הדרכים שאמורים להפעיל את אכיפת החוק בנושא זה, ולכן מינה את שר הביטחון, השר לביטחון פנים, שרת המשפטים ושר הפנים לעמוד בראש ועדה שתבחן את סמכות הצבא בנושא.



בסיום הדברים ציין השר לביטחון פנים אבי דיכטר כי האשה צפויה להגיע לחקירה, "ואם לא תגיע מרצונה היא תובא לחקירה", כלשונו.

ביום שישי דיווחנו כי הישוב היהודי בחברון מגייס תקציב למצלמות ויצייד בהן את הנוער והנשים. זאת כלקח מפרשת יפעת אלקובי שקללה ערביה ותועדה.
 דובר הישוב היהודי בחברון נועם ארנון אומר כי יהיה צורך לאמן את הנוער והנשים לצלם "תוך תפיסת מחסה" כי להבדיל מצילומי ארגוני השמאל, 'המבצעים פרובוקציות בשיתוף עם מס' משפחות תומכות פתח' בעיר', האירועים שיהיה צורך לצלמם הם" ידויי אבנים, זריקת בקבוקי תבערה וירי כלפי יהודים.



ארנון הוסיף כי המצלמות יצויידו בעדשות ארוכות טווח מטעמי בטחון, שכן בשעה שהערבים אינם חוששים להתקרב ליהודים, היהודים מתמודדים מול גורמי טרור.