שלט באורך 8 מטרים "תנובה הבית של החקלאים" נתלה היום על פסגת החרמון המושלגת .זאת כחלק מקמפיין יצרני החלב ובעלי זכויות בתנובה שהחל בשבוע שעבר. בסוף השבוע והיום נתלו עוד מאות שלטי חוצות ברחבי הגליל והגולן ועד פסגת החרמון .

חמי סל-מנהל הפרויקט מקיבוץ עין שמר אומר "החרמון המושלג נראה כמו הר של חלב ונראה כרקע מתאים לשלט זה".



מטרת הקמפיין יצירת הזדהות של החקלאים ואזרחי המדינה, עם הדרך החקלאית-ציונית לרכישת תנובה שמובילים יצרני החלב ובעלי זכויות בתנובה, בשיתוף עם מאיר שמיר (מבטח שמיר) - לניהול משותף ,50%-50% של תנובה. יצרני החלב מתנגדים להצעת הנהלת תנובה למכירת תנובה לאייפקס מהחשש ששליטת אייפקס בתנובה, תביא למכירתה לבעלי הון זרים בחו"ל ובכך יגרם הרס ענף החלב המצליח בישראל.



במהלך השבוע שעבר נערכו ישיבות וכנסי הסברה במושבים ובקיבוצים בכדי לפרוס את התכנית של יצרני החלב, בעלי זכויות בתנובה ובשיתוף עם מאיר שמיר. כנסי ההסברה נועדו לתת מענה לכל אותן שמועות לגבי התכנית אשר אין להן אחיזה במציאות, ופרישת כל הנתונים בפני החקלאים של תכנית החלופה. כנסים נוספים יערכו גם בשבועות הקרובים בכל הארץ.



בכנס בקיבוץ ארז השתתפו 150 נציגי קיבוצי הנגב. בכנס הופיעו לראשונה בפני קהל מאיר שמיר מנכ"ל מבטח שמיר, זהבית יוסף מנכ"לית אייפקס ,אריק רייכמן, עו"ד צורי לביא (עו"ד של תנובה) ויוסי מלול מהתאחדות מגדלי הבקר.



מאיר שמיר אמר בכנס כי הוא מקווה שההסכם ייחתם עד תחילת שבוע הבא "ההסכם שלנו עם הרפתנים איננו הסכם מכירה, שהוא הסכם יותר פשוט, ההסכם שלנו עם החקלאים הינו הסכם שותפות, ולכן מורכב יותר" אמר שמיר בכנס.



מאיר שמיר, איש עסקים ובן קיבוץ בארות יצחק מציע שליטה משותפת עם החקלאים בניהול תנובה ואף הכיר רבים מהנוכחים בקהל. שמיר דיבר על חשיבות חיזוק תנובה, על חשיבות השארת העוגן של תנובה בישראל לאורך זמן וציין כי בעל השליטה בתנובה יהיה זה שהחקלאים יכולים להבינו בכדי להגיע לניהול משותף ומצליח. שמיר אמר, כי חשוב שלתנובה יהיה שותף ישראלי, כחול לבן, ולא קרן השקעות זרה שתרצה לצאת מתנובה וכי יש לשמור על ההון העצמי של תנובה בתנובה! עוד ציין שמיר כי יש להגיע לועידת תנובה עם הסכם אחד שיהיה מוסכם על כל הצדדים ויבטיח את עתיד ענף החלב בישראל.

זהבית יוסף מנכ"ל אייפקס - הציגה את אייפקס אך הבהירה כי ברכישת תנובה אייפקס איננה מוכנה לוותר על שליטה בלעדית.

הצעתה של אייפקס לשליטה בלעדית בתנובה הינה בניגוד להצעתו של שמיר שמציע שליטה משותפת עם החקלאים ולא בלעדיות בניהול ובשליטה.