ארגון אלמגור קורא לרה"מ ושר הבטחון להמתין עם ההחלטה על זהות הרמטכ"ל עד למסקנות הביניים של ועדת וינוגרד. קריאת הארגון באה בעקבות סירובו של היועץ המשפטי מזוז להענות לבקשת הארגון לפסול את השניים מלמנות את הרמטכ"ל.



מנכ"ל אלמגור מאיר אינדור אומר כי כל צמרת המערכת הבטחונית נמצאת כרגע בבדיקה ולכן אין זה ראוי כי ימונה רמטכ"ל לפני שמתפרסמות מסקנות הביניים של הועדה. העובדה כי אין ממתינים לראות מה תקבע ועדת וינוגרד, משדרת לדבריו "חוסר כבוד לועדה אותה הם עצמם מינו".

קדמה לקריאת הארגון להמתין למסקנות הביניים, פניה ליועץ מזוז כדי שיורה לרה"מ ולשר הבטחון למשוך ידיהם ממינוי רמטכ"ל. עוד דרש הארגון להורות על הקמת מנגנון חילופי זמני, כדי לפתור את משבר המנהיגות שנוצר- "שלא יהיה נגוע בשיקולים זרים ושלא נמצא בחקירות לגבי יכולת תפקודו וניקיון הכפיים שלו".



בפנייה למזוז נכתב כי אין זה ראוי שאותם אלו אשר כשירותם לתפקיד נבדקת כעת הם אלו ש"יקבעו מהלך אסטרטגי עם משמעויות הרות גורל, בעוד הם עצמם עלולים להיות מודחים". כמו כן, "לא ראוי שאדם שנגדו מתנהלות חקירות פליליות בנושאים ממלכתיים עליהם היה מופקד- כולל הטיית מכרזים, יתערב בהליך שאמור לשקם את אמון הציבור במערכת".



"למשפחות השכולות לפצועים, אזרחיים כחיילים, ששילמו ומשלמים מחיר יקר מאוד, כתוצאה מהחלטות מדיניות וצבאיות מוטעות, חשוב לראות שתהליכי ההבראה נעשים באופן נקי וללא שיקולים זרים", נכתב בפניה.