בקרב קהילות חסידי גור בארץ ובעולם, ציינו הערב, ה' שבט, את יום פטירתו של האדמו"ר ה'שפת אמת', רבי יהודה אלתר מגור, מגדולי זרם החסידות שחי בפולין במאה הקודמת.

ה'שפת אמת' הנו האדמו"ר השני לבית חסידי גור, נכדו של האדמו"ר רבי יצחק מאיר, 'החידושי הרי"מ" מיסד שושלת גור וגיסו של הרבי מקוצק. השפת אמת נחשב אחד מגדולי החסידות, ומגדולי ישראל בדורו, וספריו על פרשיות השבוע, ספרי 'שפת אמת' שהוא נקרא בשמם, התקבלו בכל תפוצות ישראל ונלמדים בבתי מדרש רבים ונקראו על שם המשפט האחרון שהספיק לכתוב בחייו: "שפת אמת תיכון לעד".

ה'שפת אמת' עוד זכה לראות בחייו את הרבי מקוצק, והרגיש קשור ושייך לשיטתו בחסידות ובעבודת ד'. הראי"ה קוק היה לומד את ספר 'שפת אמת', אשר מדגיש את ערך סגולת ישראל.

את עיקר תפקידו כרבי ראה באחריות לקשר את נשמתו של כל יהודי אל השורש שלה בבורא עולם. והיה רגיל לחזור על דברי סבו, בעל חידושי הרי"ם, שבכל יהודי ישנה נקודה פנימית שבאה אליו בירושה מאברהם אבינו, והנקודה הזו היא נצחית ואיננה מתבטלת לעד. ואברהם אבינו בכבודו ובעצמו שומר ומגן על אותה הנקודה, וזהו שאנו אומרים בתפילה "מגן אברהם". אלא שישנם כאלו שהנקודה הפנימית שלהם רדומה, וצריך לדעת איך לעוררה.

חסידות גור כיום נחשבת מהחסידויות הגדולות שיש, ובארץ היא נחשבת הגדולה ביותר. לחסידות קהילות במקומות רבים כירושלים, תל אביב, חיפה, אשדוד, קרית גת, ערד, עמנואל ועוד. האדמו"ר המנהיג אותה כיום, רבי יעקב אלתר מגור, הנו נינו של ה'שפת אמת'.

לדברים לזכר ה'שפת אמת' מתוך המדור רביבים של הרב אליעזר מלמד לחץ כאן.