בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר מאסר עולם ועוד 15 שנות מאסר חופפות על רוצחה של הנערה מעיין ספיר במאי 2005.
הנאשם, קטין בן 17 כיום, הורשע בגין ביצוע עבירות רצח, והתעללות בקטינה מעיין ספיר ז"ל, בת 15.
בכתב האישום נכתב כי הרוצח התנפל על מעיין בלכתה ברחוב, הימם אותה, גרר אותה לחצר חשוכה, התעלל בה ולבסוף חנק אותה למוות. הוא הותיר אותה שוכבת במקום, לאחר שהחביא את בגדיה והסתלק.
על אף שהנאשם היה קטין בעת ביצוע המעשים אין החוק מחייב להטיל עונש מאסר עולם בגין מעשה הרצח. בטיעוניה לעונש, טענה התובעת, עוה"ד טובה פרי מפרקליטות מחוז המרכז, כי מעשיו של הנאשם מעידים על רוע ואכזריות מופלגים, וכי לאור הרשעתו מן הראוי לגזור עליו עונש מאסר עולם בגין עבירת הרצח שעליו יתווספו העונשים המקסימאליים בגין יתר העבירות בהן הורשע.
השופטים כתבו בגזר הדין כי "הנאשם לא חס על נפשה של מעיין, לא חס על גופה ולא התעוררו בו רחמים כלפיה בשום שלב. לא בעת שתקף אותה בהולכה על המדרכה, לא כאשר הובילה למקום הרצח, לא כאשר ביצע בה את עבירות המין, לא טרם רצח אותה, לא במהלך חניקתה וגם לא היום. יתרה מזאת, מסוכנות הנאשם היתה והינה במגמת הסלמה".
היום קיבל בית המשפט את טענות התביעה והטיל על הנאשם עונש מאסר עולם בגין עבירת הרצח ועבירות החמורות והטיל עונש מאסר בן 15 שנה, באופן חופף.