הוועדה לענייני ביקורת המדינה קיימה היום דיון בנושא ביצוע ויישום מפעל ההזנה במוסדות חינוך.



שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך, דווח לוועדה על הרשויות המקומיות בהן החוק לא מתקיים: רהט, אופקים, אל בטוף (ישובי בדואים), ביתר עילית, מודיעין, כפר מנדא, עכו, ערערה, רמלה, ראש העין, כפר קנא, כסיפא, עפולה, עיר הכרמל, שגב שלום, כאשר הסיבה העיקרית כלכלית: הרשות וההורים לא עומדים בתשלומים.



אבוהב אמר "יש לקבוע בצורה ברורה שצריך לחייב את הרשויות לבצע את מפעל ההזנה. במקרה שהרשות לא מסוגלת תקציבית, על משרד הפנים לקבוע תוך חודש מי יממן במקום הרשות, וכך יצטרפו כמה עשרות אלפי תלמידים למפעל ההזנה".



ח"כ לימור ליבנת, שרת החינוך לשעבר, אמרה בדיון כי היא נמנעה במשך שנה שלמה מלהעביר ביקורת על משרד החינוך ולהשתתף בדיונים, "זו פעם ראשונה שאני מגיבה משום חומרת העניין... שרת החינוך התבטאה לאחרונה מעל בימת הכנסת והכריזה שהשנה, לראשונה יהיו 140,000 תלמידים שיזכו להזנה. צריך לפתור את הבעיה ולהזין, עפ"י החוק, את כל התלמידים הזכאים. למשרד החינוך אין תשובות".



יו"ר הוועדה, ח"כ זבולון אורלב, סיכם כי "תמונת המצב שהוצגה בוועדת הביקורת היא קודרת וקשה... חרף החוק וחרף החודשים שעברו מתחילת השנה עדיין כ-40% מהתלמידים שהם 60,000 תלמידים לא זוכים לקבל ארוחה חמה", "מדובר באוכלוסיה שלחלק משמעותי מתוכה זו הארוחה החמה היחידה ביום, על פי כל המחקרים למפעל ההזנה יש משמעויות חינוכיות וקיים קשר בין הזנת התלמיד להצלחתו בלימודים ולהתנהגותו".



"הייתי מצפה ששרת החינוך תעשה יותר, מתוך רגישותה האישית. על שרת החינוך לשאת באחריות, היא מופקדת גם על ביצוע החוק ואף הציעה הצעת חוק פרטית בנושא ההזנה", סיים.