שר הקליטה זאב בוים (קדימה) ביקר היום לראשונה במועצה מקומית בית אל שבבנימין. במהלך הביקור סייר השר באולפנת "רעיה", במעודנית 'עולים' באולפנה ובתצפית בפסגת יעקב. השר נטע עץ ברוש לכבוד ט"ו בשבט ואמר כי יש צורך בחיזוק הישוב. "הנוף מהארטיס הוא מהיפים בארץ", אמר.
רב הישוב, הרב זלמן מלמד, אמר לשר בוים כי יש צורך לחזק את האחיזה בארץ וסיפר לשר על העולים החדשים שהגיעו לישוב מארצות שונות בעולם.
השר הציג נתונים לפיהם 12% מכלל הישוב הם עולים חדשים, "יש צורך לקלוט אותם בצורה הטובה ביותר...הישוב בית אל הוא מהטובים בארץ מבחינת קליטת עולים, והלוואי והקליטה בשאר הארץ תיהיה דומה לזאת שבבית אל", אמר.
ראש מועצת בית אל, משה רוזנבוים, אמר לשר בוים כי יש צורך להשקיע בלימוד השפה העברית ולעמול על תנאי קליטתם הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית.
השר אמר כי התרשם רבות מהפעילות הענפה של הישוב וסיכם כי מדינת ישראל ובתוכה משרד הקליטה והעלייה עוזרים וימשיכו לעזור להגדיל את הקליטה בישוב בית אל. בתום הסיור הוחלט כי ימונה אדם מטעם משרד הקליטה שירכז ויהיה אחראי על נושא העלייה בישוב.
