אופן ההתנהלות בתיקו של שר המשפטים לשעבר חיים רמון 'מעלה תהיות', כך אומר ח"כ מטעם קדימה זאב אלקין.



בראיון לערוץ 7 מתייחס אלקין בין היתר לטענות 'קונספירטיביות' שונות שהועלו בנוגע להעמדתו לדין של רמון, ואומר כי יש לשים לב שפרשת רמון "אירעה רגע לפני קבלת החלטות חשובות במשרד המשפטים".



אלקין מוסיף כי במערכת הפוליטית שוררת אכזבה, וקיימת תחושה שיש 'להיטות יתר של המשטרה'. מדובר בתחושה "שלא הציבור מנהל את המדינה באמצעות נבחריו אלא המערכת משטרתית משפטית".



ביום שאחרי הרשעתו של רמון עוסקת המערכת הפוליטית באיושי תיקים לקראת סבב תיקים בממשלה, הצפוי בקרוב. תיק המשפטים התפנה, ולדברי אלקין בקדימה מעונינים שגם שר הבטחון יפנה את מקומו לאחר "מתאים יותר". "אין זה סוד שישנם כוחות רבים בקדימה 'ואני נמנה עליהם' שסבורים שעדיף לשנות את איוש תיק הבטחון מוקדם ככל האפשר. הבענו את דעתו בפני רה"מ וגם בשטח פעילי קדימה מביעים את רצונם כי איש קדימה יהיה בתפקיד".



אלקין מדגיש כי לא חסר בקדימה מועמדים טובים לתפקיד שר הבטחון למשל: שאול מופז ואבי דיכטר. רה"מ לדבריו יצטרך להחליט בסוגיה בהתחשב באילוצים קואליציוניים. עוד אומר אלקין כי הוא מקווה שימצא הסדר שיאפשר למסור את תיק הבטחון "לידיים יותר מקצועיות" ולא יהיה צורך להמתין לפריימריז בעבודה.



הבעיה לדבריו אינה בעובדת היותו פרץ 'שר אזרחי', כבר היו כאלה לפניו והם היו מוצלחים כמו: דוד בן גוריון, שמעון פרס ומשה ארנס. "הבעיה של פרץ היא שאין לו הכשרה בתחום זה כאדם אזרחי. הוא לא היה חבר ועדת חוץ ובטחון ולא עסק בתחום זה. איני חושב שזה מענין אותו באמת. הוא יותר חזק בתחומים אחרים".



אלקין מוסיף כי מלכתחילה חבל שפרץ התעקש על מינוי זה ולא קיבל את ההצעה שנמסרה לו בזמנו לקחת תיק כלכלי חברתי מורחב אחר. "אולמרט היה מעדיף לראות מישהו אחר בתפקיד שר הבטחון כפי שהוא מלכתחילה העדיף מישהו אחר. היינו שמחים שהיינו מקבלים 40 מנדטים ואז היינו קובעים מי יהיה שר הבטחון ולא חסר לנו מועמדים מתאימים"



פרץ לדבריו, לא הועיל 'בעקשנותו' למדינה, למפלגה ולעצמו. "איני חושב שהוא מרוויח מזה שהוא ממשיך להתעקש אבל אנחנו במדינה דמוקרטית פרץ נכון לעכשיו מנהיג העבודה והיא רשאית להחליט מי המועמד מטעמה".