ועדת הכלכלה אישרה היום לקריאה ראשונה, שלוש הצעות חוק הנוגעות לפיקוח על גביית עמלות וכן לעידוד התחרות בין הבנקים.

הצעות החוק של חברי הכנסת גלעד ארדן (ליכוד) – הסדרת הפיקוח על עמלות הבנקים והגבלתן , חיים כץ (ליכוד) – הגבלת עמלות הבנקים וח"כ אמנון כהן (ש"ס) – קידום תחרות בין הבנקים אושרו פה אחד. הצעות החוק צפויות לעלות לאישור בקריאה ראשונה במליאת הכנסת ביום רביעי הקרוב.

נציגי הבנקים ובראשם יו"ר איגוד הבנקים משה פרל, טענו כי ראוי היה שהועדה תחכה למסקנות ועדת החקירה הפרלמנטארית לבדיקת עמלות הבנקים לפני אישור החוקים לקריאה ראשונה.

בתגובה השיב יו"ר הועדה ח"כ משה כחלון כי מסקנות הביניים של ועדת החקירה הפרלמנטארית יאוחדו עם הצעות החוק לקראת אישורם בוועדה בקריאה שנייה ושלישית.

ח"כ גלעד ארדן אמר כי הצעות החוק מהווה מהפכה ביחסים בין הבנקים ללקוחותיהם ותעודד תחרות ושקיפות בעמלות המשולמות ע"י הצרכנים.

ח"כ אמנון כהן אמר כי חשוב שהצעת החוק, שתאושר במליאת הכנסת, תכלול מלבד הגבלת עמלות הבנקים גם את הסעיפים בהצעת החוק שלי המסירים חסמי מעבר בין בנק לבנק.

ח"כ חיים כץ אמר כי הבנקים הביאו על עצמם את החקיקה לאחר שבמשך תרופה ארוכה הם פשוט "שחטו" את הלקוחות בלי חשבון.

יו"ר הועדה ח"כ משה כחלון סיכם: "רכבת הפיקוח והריסון על עמלות הבנקים יצאה היום לדרך. בסופו של תהליך נביא לירידה דרסטית של מספר העמלות הנגבות מהציבור".