כ-50 ערבים הגיעו הבוקר לחוות טליה הסמוכה לבית יתיר ובמשך מספר שעות עקרו בשיטתיות שיחים בשטחים המיועדים למרעה ונטעו עצי זית במקום.



שטחה של חוות טליה שבדרום הר חברון הוא שטח הנתון למחלוקת בין בעלי החווה לערבים. יוחנן שרת, גם הוא בעל חוות בודדים באזור אומר כי הערבים נוטעים את העצים גם בשטח המוגדר שלהם וגם בשטח בו המנהל אוסר עליהם להיות שם.



חוות טליה שייכת ליעקב טליה שרועה שם את צאנו כבר 15 שנה, חלק משטח החווה הוגדר לאחרונה בצו אלוף כשטח השייך לערבים עד שתינתן החלטת בג"ץ בנושא.



שרת טוען שגם המנהל האזרחי מודה כי לערבים אין מספיק הוכחות שהשטח שלהם אך למרות זאת הוא החליט למסור להם את השטח. עם זאת ציין שרת כי על חלק מהשטח יש ליעקב טליה חוזה מול המדינה והחטיבה להתיישבות, "גם את השטח הזה נתנו לערבים בצו האלוף וגם בו הערבים קובעים עובדות בשטח", הוא מספר.



מאז התחיל האירוע עד רגע זה אף אחד מהמנהל האזרחי לא הגיע למקום על מנת למנוע מהערבים לטעת את העצים. כוחות משטרה הגיעו אך אינם עושים דבר. שרת מסביר כי ידיהם של השוטרים כבולות ואינם עושים דבר ללא פקודה מהמנהל.



חוות טליה זוכה להתנכלויות מצד הערבים באופן יום יומי, לפני כשלושה שבועות הגיעו כ-200 ערבים למקום ורעו שם עדרי צאן רבים. לפני כשבוע רעולי פנים ניסו לפרוץ לחווה. שרת אומר כי כל ההתנכלויות החלו לאחר שצו האלוף נכנס תוקף. הוא מוסיף כי קצינים הגיעו להודיע לו וליעקב טליה כי ערבים מנסים להרוג אותם.