המגעים הקואליציוניים להקמת ממשלת האחדות הלאומית הפלשתינית יצאו לדרך בעקבות הגשת ההתפטרות של ראש הממשלה איסמאעיל הניה. ביום שישי (16 בפברואר 2007) אמור יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן להיפגש ברצועת עזה עם בכירי הג'יהאד האסלאמי על מנת להשיג את תמיכת הארגון בממשלה החדשה.



לקראת הפגישה הבהיר, ח'אלד אל-בטש, מבכירי הנהגת הג'יהאד האסלאמי כי הארגון יתנגד להצטרף לממשלת האחדות הלאומית בגלל שמקור הסמכות להקמתה נותר הסכם אוסלו. לדבריו, לג'יהאד האסלאמי תפיסת עולם ברורה הנשענת על יסודות ברורים, ובהם אי ההכרה בישראל, הדבקות בדרך ההתנגדות, דחיית תנאי הקוורטט ואי ההיגררות להסתה פנימית. עם זאת, ברך אל-הינדי את עצם חתימת הסכם מכה, שהביא להפסקת שפיכות הדמים וזאת על אף ההסתייגות של הארגון ממספר סעיפיו.



אחד המגרעות של הסכם מכה, אומר אל-הינדי, הינו שאין הוא עוסק בנושאים רבים דוגמת ההתנגדות ועתידה. על אף זאת, הוא מדגיש, הג'יהאד האסלאמי מוכן להעניק הזדמנות לממשלת האחדות הלאומית הפלשתינית ולהכרזתה של הודנה הדדית עם ישראל תמורת שחרור האסירים הפלשתינים והפסקת "ההתקפות" הישראליות בגדה המערבית.