ארגון עדאללה מאשים את ישראל בהפרת אמנה בינלאומית לביעור אפליה גזעית (ICERD) . הארגון העביר דו"ח על ההפרות לועדה הממונה על יישום ההאמנה, אשר תתכנס בסוף החודש.
מדובר באמנה משנת 66 עליה חתומות מעל 100 מדינות ואשר אושררה על ידי ישראל. ע"פ האמנה, מדינה צריכה למנוע חוקים והסכמים אשר יש בהם כדי להפלות אנשים על רקע גזעי.
בדו"ח שהכין ארגון עדאללה נטען כי ישראל נוקטת מדיניות מפלה לטובת יהודים בנושאים מגוונים, כמו הקצאת קרקעות, הטבות ליוצאי צבא בלבד, ומניעת התאזרחות באמצעות נישואין.
לטענת הארגון חוקים והסכמים כמו זה שיש למדינה עם הקרן הקיימת והסוכנות, להקצאת קרקעות ליהודים בלבד, מהווים אפליה והפרת האמנה. עוד טוען הארגון כי מדיניות העדפת יוצאי צבא בקבלת הטבות שונות בשירותים הציבוריים, מהווה הפרת האמנה. "הרוב המכריע של אזרחי ישראל הערבים פטורים משירות צבאי. השימוש שעושה המדינה בשירות הצבאי כתנאי לקבלת שירותים והטבות, הוא מפלה", נטען בדו"ח.
הארגון מוסיף וטוען כי איסור 'איחוד משפחות' - התאזרחות של פלסטינים הנישאים לערבים אזרחי המדינה, מהווה אפליה, וכן 'נישולם' של בדואים המתגוררים בכפרים בלתי חוקיים מאדמותיהם.
גם השינוי עליו הוחלט לאחרונה בבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית, לפיו כדי להתקבל, יש לעבור ראיון, נכלל בטענות על אפליה והפרת האמנה.
כאמור, בסוף החודש אמורה הועדה המפקחת על יישום האמנה לדון בטענות על הפרותיה של ישראל, וזאת על בסיס הדו"ח של ארגון עדאללה.