בישיבת חוץ וביטחון היום הופיעו שר הביטחון עמיר פרץ, וראש חטיבת מחקר באמ"ן תא"ל יוסף ביידץ', בסקירתו הביטחונית נתגלעה מחלוקת בין שר הביטחון לנציג אמ"ן, ביידץ' הפתיע ואמר כי מצב החיזבאללה טוב מאשר ערב המלחמה, וכי התעצמותו נמשכת כל הזמן, הוא הסביר כי מבחינת אמצעי הלחימה יש לחיזבאללה אמצעים יותר מאשר מלפני המלחמה, אך מבחינת התבצרות הארגון, החיזבאללה לא מבוצר בצפון כמו לפני המלחמה.
פרץ בסקירתו לעומת זאת, אמר כי עדיין מצב החיזבאללה קשה יותר מבערב המלחמה, וכי האמירה כי החיזבאללה במצב טוב יותר מאשר לפני המלחמה, "זו הגדרת הפוטנציאל ולא הגדרת המציאות".
ביידץ' הוסיף בהתייחסו למצב ברשות כי חלוקת העבודה בין החמאס לפתח, לאחר הסכם מכה הוא כי החמאס "יוריד פרופיל", אך לא ישנה את עקרונותיו, ומי שיפעל בזירה המדינית הוא אבו מאזן בלבד, והחמאס יתנו לו יד חופשית בפעילות זו.
לאחר מכן הפתיע ביידץ' ואמר כי לחמאס אין צפי לקבלת כספים מארה"ב, אך לעומת זאת הציפיות לכספים הם דווקא מישראל, שהכספים יזרמו ממנה לרשות הוא הוסיף כי התעצמות החמאס לא פסקה לרגע מאז ההסכם, וכי ירי טילי הקאסם דווקא גבר מאז הסכם מכה.
ביידץ' הוסיף בהתייחסו לנושא הסורי ואמר כי ישנה התעצמות משמעותית אצל הסורים, וכי סוריה נמצאת בבדידות עולמית, מה שמקרב בינה לבין האיראנים.
השר פרץ התייחס בישיבה אף ליחסים בינו לבין ראש הממשלה ואמר, שנפגשו בחודש האחרון מעל 20 פעמים, "הלוואי ועם משפחתי הייתי נפגש כך", אמר.