בערב הוקרה לפצועי חיל ההנדסה אמר הרמטכ"ל גבי אשכנזי כי הוא מתחייב 'נעשה כל שביכולתנו להשיב את החטופים והנעדרים הביתה'.
אשכנזי אמר כי חיל ההנדסה הקרבי, במהותו, נדרש לגבורה ולתעצומות הנפש הללו. "זהו חיל אשר נדרש להיות פורץ הדרך ולתת מענה בקרב לסכנות השונות האורבות ללוחמי החילות האחרים במהלך לחימתם – בצליחת מכשולים, בפינוי מוקשים, בהקמת גשרים, בפיצוץ מנהרות ומטענים, כל זאת תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתוחכמים.
בעיניכם, פצועים יקרים, אני רואה את הניצוץ החילי. ניצוץ שהחל להבריק עוד בימי הסליקים של תנועות המחתרת, בדרך בורמה ב-48 וביישובי "חומה ומגדל". ניצוץ זה שאוב מתושייתם ועוז רוחם של לוחמי ההנדסה, אשר פעלו במשותף עם חילות אחרים ובנפרד, בכל מלחמות ישראל ותמיד הוכיחו את חיוניות קיומו של החיל, חיל ההנדסה. החיל המורכב מלוחמים איכותיים, מקצועיים וערכיים, עם האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר, מהפלס והדקר, מה- D9 ומפעילו, מהברדלס והחבלן.
גם כעת, כאשר אתם רחוקים מיחידותיכם, עושים את המסע האישי הממושך של החלמה ושיקום, אני רואה את הניצוץ הזה מופיע בעיניכם. מסע זה אינו קל ודורש תעצומות נפש לא פחותות מכאלו שנדרשו במהלך הקרב. אני יודע, גם מניסיוני האישי, שמסע ההחלמה אינו פשוט ואינו קצר. אך כפי שהתמודדותכם בקרב מהווה דוגמה לעוצמת הרצון, כך גם בדרך הזו. אנו צועדים לצדכם, מעריכים ומוקירים, את מה שנתתם ואת אופן התמודדותכם כעת.
ההתמודדות היומיומית והפציעה אינה נחלתו של הפצוע בלבד. התמיכה והעזרה שאתם, בני המשפחות, מעניקים לבנים מאז ומתמיד, אבל במיוחד בשלבי ההחלמה והשיקום, מהווים לכולנו מקור להשראה ודוגמה של מסירות ואהבה. אנו מוקירים אתכם ותומכים בתהליך שכל אחד ואחת מכם עובר עם הבנים, בני הזוג והמשפחה כולה. עם ישראל כולו, ובו מפקדי צה"ל וחייליו, חבים לכם חוב מוסרי גדול.
אשכנזי הוסיף כי לכל אחד ואחד מהפצועים יש סיפור אישי ומיוחד של הקרבה, של רעות, חברות נפש, של נתינה. סיפור של אהבת העם והארץ, עד כדי מוכנות לסיכון חיים. "הסיפורים האישיים שלכם, שאת חלקם אני מכיר, הם החומרים ממנה בנויה משמעותה של המילה 'גבורה' בתוך מורשת ישראל ובצה"ל. סיפורים אישיים של עוז רוח, נטילת יוזמה, סיכון חיים למען האחר, יש בהם כדי להעיד על מקור עוצמתו של הצבא, של החיל, של המדינה כולה. עוצמה שמקורה אמונה מלאה בצדקת דרכו של הצבא, בחשיבות קיומה של מדינתנו - עצמאית, ריבונית וחזקה".
הוא ציין כי ערך ביקור בגדוד 605 ברמת הגולן, במסגרת התרגיל החטיבתי של חטיבת צנחנים, בין יוסיפון לשיפון, "הייתי גאה בהם עד מאוד, הם ממשיכי הדרך והם גאוותכם. הם רוצים להיות איתכם, ללוות אתכם כל רגע, כל דקה, לחזק אתכם, להצדיע לכם".