לכל חובבי אוזני ההמן, המאכל הנפוץ הנאכל בפורים, הכינה התזונאית סיגל פרישמן מספר עובדות תזונתיות. לתשומת לבכם:
ממוצע קלורי של אוזן המן אחת על מילוייה השונים - 200-150 קלוריות ליחידה.
הבצק הפריך - מוכן בד"כ ממרגרינה. מרגרינה הינה שומן נוזלי שהוקשה ועל כן חומצות השומן רוויות מסוג טרנס שאינן מומלצות לבריאות הלב. אם יש אפשרות לעשות את הבצק משמן במקום ממרגרינה - עדיף, כמו כן קיימות היום בשוק מרגרינות שאינן מכילות "טרנס" – וזה כתוב על האריזות.
המילויים הנפוצים:
הפרג: עשיר מאד בסידן. ב- 100 גרם פרג - 1,500 מ"ג סידן, אך גם 530 קלוריות.
החלבה: עתירת שומן וסוכר, מכילה גם היא סידן. ב- 100 גרם חלבה - 75 מ"ג סידן ו- 500 קלוריות.
האגוזים: מומלצים כמפחיתי סיכון להתפתחות מחלת לב בשל תכולת ויטמין E וחומצות שומן חד בלתי רוויות. 100 גרם אגוזים מכילים כ-650 קלוריות.
התמרים: מכילים הכי פחות קלוריות, כ - 290 קלוריות ל-100 גרם. תמרים מכילים סיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מע' העיכול.
השוקולד: לאחרונה אנו עדים להמלצות לצרוך שוקולד מריר המכיל 70% מוצקי קקאו בשל תכולת הפוליפנולים שבו, המסייעים למניעת תחלואת לב. אך מכיוון שב- 100 גרם יש כ- 500 קלוריות, לא מומלץ להגזים בצריכתו.
אז כמעט כמו תמיד בנושאי האוכל - אכילה מודעת של כמויות מדודות, תספק את התועלת ללא הנזקים.
שיהיה לנו פורים שמח!