.
כחודש לפני חג הפורים פקדו צוותים משולבים שכללו חבלן משטרה, קצין רישוי העסקים ונציג התמ"ת עשרות בתי עסק במרחב הנגב לאיתור פריטים אסורים. במשטרה מציינים כי בכל בתי העסק שנבדקו לא נמצאו הפריטים האסורים, והם מייחסים זאת לאכיפה המחמירה והבלתי מתפשרת שהופעלה בשנה הקודמת כנגד המחזיקים בפריטים אסורים.
עם זאת אומרים במשטרה כי את מקומם של בתי העסק, תפסו חדרי הילדים בבתים הפרטים. בפעילות מודיעין בשיתוף גורמי חינוך התחקו השוטרים אחר בני נוער המשתמשים וסוחרים בפריטים אסורים בדגש על נפצים מסוגים שונים.
על בסיס המידע הוצאו צווי חיפוש בבתיהם של הקטינים המועדים לפורענות. במהלך החיפושים נתפסו כמויות שונות של נפצים שהוחבאו בארונות הבגדים ובילקוטים, לדברי הילדים הנפצים נועדו למכירה בקרב חבריהם.
בפעילות שנעשתה בפיקוד רס"ב משה גרינשטיין ראש משרד הנוער בתחנת דימונה נתפסו במהלך השלושה ימיים האחרונים כ- 1500 נפצים שהוחזקו אצל ארבעה בני נוער.
לאחר שנחקרו והודו, שוחררו החשודים בתנאים מגבילים. לצד הטיפול האכיפתי העבירו השוטרים הרצאות לבני נוער במוסדות החינוך השונים במהלכם הסבירו והציגו בפני לתלמידים את הסכנות הנשקפות משימוש בצעצועים המסוכנים.