לקחי המלחמה האחרונה, ממשיכים להיות מיושמים בענפי יחידות רבות בצה"ל. עכשיו, כאשר הושלמה משימת תוכנית האימונים הנרחבת של צה"ל ביחידות הסדיר והמילואים, מתפנים גם להפקת לקחים במערכים השניים והשלישים.
בצה"ל שוקדים, מאז תום המלחמה, להפקת לקחים נרחבת בכל מה שקשור למערך הרפואה, בצל לקחי מלחמת לבנון שגרמו לשינוי ניכר באופי הפעילות של החיל. בסדר העדיפויות שנקבע לשנה הקרובה הושם דגש על השלמת מלאי ציוד רפואי, כאשר מעל ל-70 מיליון ש"ח יושקעו השנה בהשלמת מלאי ציוד רפואי בימ"חים, מלאי הצפוי לעמוד לרשות כלל יחידות השדה בצה"ל עד לחודש יולי.
דגש נוסף הושם על אימון יחידות המילואים הרפואיות לכשירות הנדרשת לשעת חירום. אימון זה, מדגיש קצין הרפואה הראשי, תא"ל ד"ר חזי לוי, יהיה על סמך תורת הלחימה הבסיסית של חיל הרפואה שלא תשתנה בעקבות המלחמה, "הדגש הוא על שיפור מערך הרפואה לשעת לחימה בגזרה הצפונית והדרומית. זוהי טעות להתאמן רק על סמך תוואי לבנון", אמר תא"ל לוי.
כמו כן ציין ד"ר לוי ששנה זו תהווה נקודת מבחן בנוגע להפרטת מערך רפואת השגרה. "המפתח הוא לא רק כמה כסף ייחסך לנו, אלא האם מהלך הפרטה יגרום לפגיעה ברמת הטיפול בתחום הרפואה הקרבית. צריך לדעת לבצע הפרטה במה שאין לנו יתרון יחסי על המערכת האזרחית ולזכור כי זוהי החלטה שתשפיע על יחסי הגומלין בין צה"ל למשרתים בו".
