הבוקר החל גיוס מרץ ליחידות הקרביות בצה"ל והעלייה ברצון לשרת ביחידות אלו עולה בשיער ניכר. מנתוני גיוס מארס 2007 , מתברר שמבין כלל המתגייסים בעלי פרופיל קרבי, 69.5 אחוז ביקשו להגיע ליחידות השדה בצה"ל. לפי נתוני צה"ל , זו עלייה של 0.7 אחוז בהשוואה לגיוס מארס אשתקד.



קצין בכיר באגף משאבי אנוש אמר לערוץ 7 "המלחמה לא פגעה במוטיבציה. היא איחדה את כולם וגרמה לרבים יותר לרצות להגיע לקרבי". החיילים שיגיעו מחר ובימים הקרובים לבסיס הקליטה והמיון בתל השומר יעברו תהליך חיול, יכירו את מפקדיהם ולאחר לילה אחד בבקו"ם ייצאו לבסיס האימונים של חטיבת גולני לתחילת הטירונות".



הקצין הבכיר הדגיש עוד כי "רמת המוטיבציה בקרב בני הישיבות נותרה גבוהה, ולאחרונה הועברה בקשה לראשי הישיבות לחזק את חיל ההנדסה הקרבית, והם נענו לכך. המלחמה איחדה את כל העם. ברור לכולם שצריך להתגייס, ולא נרשמו מקרי סרבנות" אומר הקצין לערוץ 7.

מנתוני צה"ל ומערכת הביטחון עולה שחטיבת הנח"ל ממוקמת אחרי גולני בביקוש המתגייסים. 2.3 מועמדים על כל מקום פנוי (בגיוס הקודם עמד שיעור המבקשים להגיע לחטיבה הירוקה 1.7 מועמדים על כל מקום פנוי).

חטיבת גבעתי רשמה עלייה קלה בנכונות לגיוס לעומת הגיוס הקודם עם 1.1 מבקשים על כל מקום פנוי, ואילו חטיבת כפיר (הכוללת את נחשון, שמשון, חרוב ודוכיפת) שהוקמה רק לפני מספר חודשים טרם תפסה לפי הנתונים "תאוצה" כוללת את נחשון, שמשון, חרוב ודוכיפת ונרשם לה ביקוש של 0.7 על כל מקום פנוי.