היועץ המשפטי לממשלה החליט שלא לפתוח בחקירה פלילית נגד ח"כ טרטמן, בעקבות התבטאויותיה נגד מינויו של מג'אדלה לשר.

ביום המינוי אמרה טרטמן בראיון לקול ישראל כי במינוי הזה "עמיר פרץ הניף קרדום ענק על הציונות". "אני עצובה מאוד על המינוי. מדינת ישראל היא מדינה יהודית. לכאורה גם חוק השבות הוא חוק מפלה, אבל יש עליו קונצנזוס משום ההכרה בערך המדינה כמדינה יהודית. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית עם שוויון זכויות לכל אזרחיה, ואני מכבדת זאת".



"אין לי ולא הייתה לי בעיה שערביי ישראל יוכלו לבחור ולהיבחר, אין לי בעיה שערביי ישראל יוכלו ללמוד ולקבל שירותים מהמדינה, אני פשוט חושבת שיש דברים יחודיים של מדינת ישראל שאותם היא צריכה לשמור בעבור יהודים. אלה דברים שורשיים והיום, לצערי, עוד חיבור לשורש יהודי נקטע", אמרה.

 יו"ר מרצ, ח"כ יוסי ביילין, קרא למזוז  לבדוק את המשמעויות הפליליות בדבריה של טרטמן, "אין מדובר בעוד ביטוי אומלל מבית מדרשה של מפלגת ישראל ביתנו, אלא בביטוי המבוסס על תשתית רעיונית גזענית...תשתית זו באה לידי ביטוי, בין השאר, בהתבטאויות מהסוג המוכר לנו מזמנים וממקומות חשוכים במיוחד".

המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, הודיע כי לאחר בחינת הדברים, החליט היועץ המשפטי לא לפתוח בחקירה פלילית בין היתר בשל מדיניות התביעה המצמצמת ביותר בנושאים אלה, ובמיוחד כשמדובר בהתבטאוות של חברי כנסת. "מזוז סבור כי יש להבהיר לטרטמן כי היא נדרשת לריסון בהתבטאויות העשויות להתפרש כהסתה לגזענות, גם אם זו אינה כוונתה".