במכתב ששיגר ליועץ המשפטי לממשלה דורש ח"כ זאב אלקין (קדימה) מהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז להגיע לפתרון מהיר עם מתיישבי חברון בנוגע לשוק בעיר.

"בראש ובראשונה חשוב לי לציין כי לעניות דעתי על מדינת ישראל לעשות כל מאמץ להחזיר את הרכוש היהודי הגזול בחברון – לידיים יהודיות, וליישב בו יהודים. לו היה מדובר ברכוש יהודי שנשדד בפרעות בכל מקום אחר בעולם – אין ספק שהממשלה הייתה פועלת להשבתו", כותב אלקין.



אלקין הוסיף, "קיבלתי לאחרונה עותק ממכתבו של עו"ד חיים כהן (המייצג את המתיישבים) – אליך, ובו הבקשה לפתור את נושא השוק בחברון בהידברות. אני מברך על יוזמתם של המתיישבים להידברות ולפתרון הסדרי. לאור נכונותם זו, ולאור מכתבו של עו"ד כהן, בו הוא מדגיש כי הפתרון ההסדרי הינו בהחלט בהישג יד, אני סבור שחובה למצות אפשרות זו".



"אני מצרף את פנייתי לפנייתם של המתיישבים, בין היתר כי כולי תקווה שתהיה קשוב לרחשי הלב של חברי כנסת רבים ותפעל לפתרון הבעיה בדרכי הידברות".