תלמידים אתיופים הם בעלי התמדה גבוהה ביותר בלימודים, כך קובע מחקר של ד"ר יעל וילצ'יק אביעד מהמכללה האקדמית יהודה ושומרון באריאל. מחקר זה ונוספים יוצגו בפני באי כנס בנושא הקהילה האתיופית וסיפורי ההצלחה של העדה בישראל שיתקיים ביום ג' הבא במכללה באריאל.



החברה בישראל מתייחסת לבני העדה האתיופית כקהילה לא מפותחת שקשיי השתלבותם בחברה נובעים מעצם היותם שמרנים וסגורים בתוך הקהילה הפנימית שלהם. רוב החברה הישראלית אינה מכירה מספיק את הקהילה האתיופית על מנהגיה ומסורתה ארוכת השנים.



מחקר שבצעה ד"ר יעל וילצ'יק אביעד בחן את הקשר שבין פער תרבותי לבין הצלחה בלימודים, בקרב תלמידים יוצאי אתיופיה ותלמידים יוצאי חבר המדינות לעומת תלמידים ישראלים ותיקים. המחקר כלל 490 משתתפים מ-13 פנימיות שונות ברחבי הארץ. המשתתפים היו תלמידים בכיתות ח-י"ב , 52% מהנחקרים היו בנים ו-48% מהנחקרים בנות.

הממצאים היו מפתיעים: 61.7% מהתלמידים האתיופים ו-68.1% מהתלמידים יוצאי חבר המדינות נמצאו כמתמידים בלימודים, לעומת 52.4% מהתלמידים הישראלים.



ד"ר יעל וילצ'ק אביעד:" בהתבסס על הפער התרבותי, הציפייה הייתה כי התלמידים האתיופים יהיו בעלי רמת ההתמדה הנמוכה ביותר והישראלים יהיו בעלי רמת ההתמדה הגבוהה ביותר. מסתבר כי בני העדה האתיופית מעוניינים להשתלב בחברה ומכירים בחשיבות הלימודים ועל כן מתמידים יותר בלימודים. דווקא הפער התרבותי הוא זה שמדרבן ודוחף את הנערים להתקדם ולנסות לעלות בסולם החברתי".



מס' הסטודנטים יוצאי אתיופיה הלומדים במכללה באריאל הוא הגדול ביותר מבין המוסדות האקדמיים בארץ, רובם לומדים לימודים אקדמיים , חלק ניכר מהם במקצועות ההנדסה והמדעים.



המושב הראשון בכנס ייתן חשיפה להיסטוריה של הקהילה, להבדלים בין המנהגים היהודיים השונים ויאפשר לפתוח פתח אל תוך עולמם של בני הקהילה האתיופית. המושב השני של הכנס יעסוק בסיפורי ההצלחה בקרב הקהילה האתיופית ויארח כמה מבני העדה שיציגו את הדרך שלהם להצלחה בחברה הישראלית.