שר החוץ בעבר, חבר הכנסת סילבן שלום, מתייחס ביומן הצהרים של ערוץ 7 לאפשרויות העומדות בפני הליכוד לנוכח קריסתה הצפויה של הממשלה, וקובע כי הליכוד יפעל בשתי זירות, הן הפלת הממשלה והקדמת הבחירות והן בחינת האפשרות להקמת ממשלה חלופית במתכונת הפרלמנטארית הקיימת. עם זאת, אומר שלום כי הוא באופן אישי מעדיף שהבחירות תוקדמנה "שהליכוד יקבל כשלושים וחמישה עד ארבעים מנדטים ויקים קואליציה לאומית של שבעים מנדטים".



שלום קובע כי "נקעה נפשו של הציבור מהממשלה הזו. ההצבעה ל'קדימה' הייתה מקסם שווא והציבור רוצה להחליף את ההנהגה לאחרת שתטפל בבעיות האמיתיות של ישראל, ובכך לתקן את טעותו מלפני שנה".



לשאלת המראיין, יהושע מאירי, אם יקטן הסיכוי להקדמת הבחירות במידה ויוחלף אולמרט בשרת החוץ לבני, אומר שלום כי הוא "לא בטוח שש"ס תצטרף לממשלה תחת מנהיגותה של לבני. ליברמן לא יהיה לבד בממשלה שכזו וכל שייווצר יהיה אפקט דומינו".



באשר להתמודדות הפנימית הצפויה בליכוד טרם הבחירות הכלליות מבהיר שלום כי יתמודד מול נתניהו כמקובל במפלגות דמוקרטיות. "אני מאמין שאני יכול להביא דרך אחרת של חיבור לעם, למורשת ולשורשים בצורה נכונה יותר. בכך אוכל להחזיר אלינו מיליון בוחרים, אבל כעת אנחנו, אני ונתניהו, מאוחדים בשאיפה להפיל את הממשלה הגרועה הזו שגורמת לנזקים גדולים לעם ישראל".



כשהוא חוזר לזירה המדינית פוליטית קובע שלום כי ההתייחסויות החיוביות של ממשלת אולמרט כלפי היוזמה הסעודית אינן אלא "ניסיון נואש של הממשלה הכושלת להחזיר אליה את התמיכה הציבורית שאבדה לה. אסור לשכוח את פרטיה של התכנית הזו. מדובר בתכנית מטורפת של חלוקת ירושלים, מדינה בקווי 67' וחזרת הפליטים לכפריהם ב-48'. העולם דחה את היוזמה הזו אבל ישראל מחייה אותה, כעת אי אפשר לדרוש להיות יותר ישראלי מאיתנו. הממשלה מקדמת אותה על כל הסכנות שבה על חשבון אינטרס לאומי אך ורק מתוך אינטרס שרידותי".

להאזנה לראיון