מזכ"ל האו"ם קרא לממשלה הפלסטינית החדשה להתחייב לתנאי הקוורטט ולבסס את הפסקת האש והשלטת סדר וביטחון ברחבי יו"ש. המזכ"ל קרא לישראל לפעול להקלה על האוכלוסייה הפלסטינית בעיקר במחסומים.
אבו-מאזן אמר למזכ"ל האו"ם כי הוא עושה מאמצים כדי להביא לשחרורו של החייל גלעד שליט במסגרת שחרור אסירים פלסטינים.
אבו-מאזן אמר כי ממשלתו מבקשת להגיע שלום צודק וכולל באיזור, על בסיס החלטות האו"ם והקהילה הבינלאומית. וביקש ממזכ"ל האו"ם לסייע להקלת סבלם של הפלשתינים.
מזכ"ל האו"ם אמר אתמול עם נחיתתו בישראל כי הגיע לעמוד מקרוב על מצב המזרח התיכון, "אני מתכוון לשוחח על האתגרים שעומדים לפנינו עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ועם מנהיגי ממשלה ישראלים בכירים אחרים. אעשה אותו הדבר עם המנהיג אבו-מאזן ועם שריו הבכירים ברמאללה. אני משוכנע שיש נושאים מאחדים רבים בין מדינות ועמים היכולים להבטיח את ביטחון ישראל ולאפשר חיים זו לצד זו, עם מדינה פלשתינית עצמאית, כך ששני העמים יוכלו לחיות ללא איום של אלימות. אלה המאמינים בדו-קיום יעשו את המיטב כדי למצוא חלופה אשר תיתן תקווה לאופק של שלום וצדק".