ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושרת החינוך, יולי תמיר, חתמו היום על הקמת המכון הישראלי למנהיגות בית ספרית, שיכשיר מנהלי בתי ספר. המכון מיועד לשמש כבית המקצועי של מנהלי בתי הספר בישראל, יפתח את המנהלים כקבוצה מקצועית, לומדת, משתפת, מחדשת ויוזמת במערכת החינוך הישראלית.

""מנהל בית הספר משפיע במידה רבה על סביבתו, וכשיש מנהל טוב יש מורים טובים, וכשיש מורים טובים יש חינוך טוב. לכן אני שמח מאוד לראות פה את נציגי ארגון המורים והסתדרות המורים, שבלעדיהם אנחנו לא יכולים לעשות שום רפורמה במערכת החינוך", אמר ראש הממשלה במעמד החתימה.



לדבריו, המאמץ הזה, שחברו אליו כמה ארגונים נוספים, הוא הפלטפורמה שתאפשר לנו לתת מסגרת שתחנוך את המנהלים ותעזור להם לצבור עוד כלים כדי להפוך למנהיגים חינוכיים שמשנים את החינוך במדינת ישראל.



"המפתח האמיתי לשיפור החינוך בישראל הוא שיפור איכות ההוראה. במשך שנים לא עשו דברים בתחום זה כי חששו שזמן רב יעבור עד אשר יראו תוצאות. אך אני יודע שניתן לראות את התוצאות של חינוך טוב גם אחרי שנתיים או שלוש, ולא צריך לחכות עשורים.

"אני מאמין שכתוצאה מהמאמץ הזה נראה מנהלים טובים יותר, מורים טובים יותר, וחינוך טוב יותר".