גרטנר, בן 27, חסיד ויזניץ', לא לחינם קרא לאלבום הבכורה שלו, "ניסים".

לפני שבע שנים, החליט לעזוב את ארץ מגוריו, אנגליה, כדי לקבל ע"ע תפקיד של חזן בקהילה תוססת בארה"ב. כמה ימים לפני המעבר, כאשר המשפחה כבר הייתה "על מזוודות", התבשרה רעייתו ע"י הרופאים שככל הנראה התינוקת אותה עמדה ללדת, לא תחיה רח"ל. גרטנר נועץ ברבותיו שהורו לו להישאר באנגליה, וללוות את תהליך הלידה הקשה. הילדה מלכהל'ה, אומנם נולדה עם בעיה רפואית, אולם בחסדי השם היא חיה ומגיבה היטב לסביבה.

מאז נולדה, שר לה כל לילה את "מלכהל'ה, שיר ערש שהוא הדבר היחיד המתקשר איתה. המלחין יוסי גרין כתב עבורו שיר חדש, "קודש היא לכם שבת המלכה", שמשלב שיר לשבת ואת שמה של בתו מלכה. במקביל, החל כוכבו המוסיקאלי לזרוח בשמי בריטניה, סוג של נס כלכלי.

ניסים. שבכל יום.

המפיק יוסי טיברג, ריכז את כל העבודה על האלבום, שהוקלט באולפנים שונים בשלוש יבשות. הלחנים של יוסי גרין, פינקי וובר, יוסי גורביץ' ומנחם קראוס. למעבדים המוכרים כמו משה לאופר, אלי לאופר, לייב יעקב ריגלר והרשי גינצברג, מצטרף אומן הגיטרה הישראלי, אבי סינגולדה שעיבד את השיר "מהרה". העיבוד המוסיקאלי נע ממוסיקה אלקטרונית ועד למוזיקה יהודית אוטנטית.

ליפא שמעלצר כתב את "שמייכל", שיר באידיש שמדבר על חיוך ושממליץ לחייך תמיד. לשלומי גרטנר יש אכן סיבה לחייך, בתוך שבועיים מאז הגיע הדיסק לחנויות בארה"ב, נמכרו למעלה מרבבת דיסקים.