הרב חנן פורת, יו"ר ארגון אורות חסד, מספר כי העמותה שקיימת כבר שבע שנים ערכה מבצע מקיף בו חולקו כ-4,000 חבילות לנצרכים כדי שיוכלו לערוך שולחן סדר.
"הצרכים הם הרבה מעבר לבקבוקי היין, הצרכים הם במצות, בבשר, ירקות ועוד", אומר הרב פורת. הוא מציין כי כל חבילה במחירי השוק היא 250 ₪, "במחירים שהצליחו להשיג בזיל הזול בעזרת היצרנים עלות החבילות היא כ-120 ₪ והעלות הכוללת של המבצע היא למעלה מחצי מיליון ₪".
"המבצע נערך בשיתוף פעולה מבורך עם מוסדות החינוך נועם וצביה שסייעו בגיוס הכספים באריזה ובחלוקה וכך נוסף למבצע גם ההיבט החינוכי מעבר לצרכים הפיזיים הממשיים" הוא אומר.
פורת מסביר כי העמותה משתדלת שהפריסה של חלוקת המנות תהיה בכל רחבי הארץ, "השנה מגיעים ל-50 מקומות, שמנו דגש חזק על הצפון והדרום, על שדרות ונתיבות ואופקים ומקומות נוספים באזור הדרום ועוטף עזה וגם יישובים בצפון באזור עכו".
לדבריו, הביקוש הוא גדול גם מפני שמערכת הממשלתית כמעט אינה שותפה והעזרה שמקבלים ממוסדות הרווחה היא בכך שהם מפנים את העמותה לאנשים הנזקקים. "המדינה בעידן ההפרטה כמעט אינה נותנת דבר ואינה מעורבת בשום דבר. אין סיוע מצד הממשלה", מדגיש פורת.
"יש גוף אחד בשם 'עמיגור' השייך לסוכנות שעזר בניקוי בתים וצביעתם במיוחד באופקים ובשדרות בסיוע הגרעינים התורניים במקום" מספר פורת ומוסיף, כי מנכ"ל עמיגור, יובל פרנקל, ועובדי החברה תרמו מכספם 25,000 ₪ למנות של קמחא דפסחא. "שמחנו להיווכח שלא אלמן ישראל ויש אנשים טובים באמצע הדרך שנותנים מממונם".
הרב פורת אומר כי הוא מקווה שלא יהיה עני בישראל שלא יוכל להסב לסדר לאור מאמצי העמותה כדי שלא יהיה עני כזה.
על קהילת המגורשים מגוש קטיף הוא אומר "מצד אחד היינו צריכים להעביר אלפי מנות לאנשי גוש קטיף במיוחד בניצן ובאזור שפשוט עדיין לא זכו לתמיכה ממשלתית ומצד שני אלה שהצליחו להתבסס זכינו מהם לתרומה". הוא מספר כי מהיישוב עצמונה שנמצאת ביתד נתרמו עשרות טונות של תפוחי אדמה ושל גזר, "ממש התרגשתי עד דמעות מאנשים שנמצאים בצרה שלהם ועוסקים במצות חסד כלפי עם ישראל".
הוא מוסיף כי ההיענות לתרום הייתה מכל הארץ, היענות מאוד גדולה הייתה כם מההתיישבות ביש"ע כולל מהתושבים שגורשו מבתיהם. "כל אלה מלמדים שמי שמנסה להדביק להתיישבות תו שעניינם רק בהתיישבות ואין דבר שמעניין אותם חוץ מזה, אנו יודעים שזה שקרי אבל כאן זה הוכח באופן מוחשי שמי שדבק בארץ ישראל דבק גם בעם ישראל".
