חבר הסתדרות הרופאים הוטרינריים מתריע מפני השפעות הזיקוקים על הכלבים. זאת לקראת יום העצמאות הקרב ובא.
מטח הזיקוקים המסורתי לרגל חגיגות יום הולדת למדינה גורם שמחה לבני אדם אך צער לחיות המחמד בעיקר לכלבים, אומר הרופא הוטרינר ד"ר צחי צורי. לדבריו הרעשים שמשמיעים הזיקוקים, גורמים לכלבים לפחד אינסטינקטיבי גדול והם מגיבים בלחץ ובהלה. התגובה הנפוצה ביותר לשמיעת זיקוקים, שהפכה כבר לתופעה ביום העצמאות, היא בריחת הכלב מבעליו. הכלבים מתחילים לרוץ, ולאחר זמן מה, כאשר הם נרגעים הם לא יודעים היכן הם נמצאים. לעיתים יש סוף טוב לסיפור וכעבור 4-5 ימים מוצאים הכלבים את דרכם חזרה הביתה. אך לא תמיד זה הוא המקרה. גם כלבים ממושמעים, שלא נוהגים להתרחק מבעליהם ואפילו כלבי שמירה שחונכו בקשיחות, עלולים להיבהל מאד ולברוח וזאת משום שחוש השמיעה של כלבים מפותח הרבה יותר מחוש השמיעה של בני האדם ולכן הם שומעים כל דבר בעוצמה מוגברת עד מאד.
ד"ר צורי ממליץ שלא לצאת עם הכלבים למפגני הזיקוקים. בבית יש לסגור היטב פתחי יציאה אפשריים כגון דלתות וחלונות זאת על מנת למנוע המלטות הכלב וגם לגרום לסביבה מבודדת ומוגנת מרעש ככל האפשר. רצוי אף לסגור את הכלב בחדר אחד בבית על מנת להקנות לו בטחון רב יותר. ניתן להשאיר את הטלוויזיה או הרדיו פתוחים כדי שיכסו על רעש הזיקוקים. אם מדובר בכלב הנמצא בחצר יש לדאוג לסגור את שער החצר ולקשור את הכלב היטב.
הוא מוסיף כי אם בכל זאת נמצאים עם הכלב בסביבת זיקוקים יש לשבת לידו ולהרגיע אותו בליטופים ובדיבור רך ולפנק אותו עם משהו טעים לאכול – המטרה היא לקשור את החוויה הלא נעימה שכלבכם עבר, עם דברים חיוביים.
ד"ר צורי אומר כי יש אפשרות לבצע 'טיפול מונע' על ידי מאלפים מקצועיים המקליטים רעשים קיצוניים ומשמיעים לכלב את הרעש, עד שהוא מתרגל לכך. במקרים קיצוניים ולפי המלצת ווטרינר מטפל, ייתכן ויהיה צורך בשימוש בכדורי הרגעה.
נוסף על כך, הסתדרות הרופאים הווטרינרים ממליצה שבמידה ומצאתם כלב משוטט עם קולר, ולאחר יום העצמאות כמו בשנים קודמות, יהיו מספר כלבים שכאלה, דווחו לתחנה הווטרינרית העירונית הקרובה. בכל כלב בעל רישיון, מושתל שבב מתחת לעור ובו פרטים על בעלי הכלב. הרשות הווטרינרית תדע לאתר את הבעלים והכלב יוחזר אל ביתו בשלום.