מכירות הדגלים ליום העצמאות ה- 59 של מדינת ישראל נאמד בכ- 4 מיליון ₪, כך עולה מ מבדיקה שערך איגוד לשכות המסחר.
המכירות כוללות 500 אלף מטר של שרשראות דגלים בהיקף של כ- 1 מיליון ש"ח, כ- 400 אלף דגלי רכב בהיקף של כ- 1.5 מיליון ₪, וכ- 100 אלף דגלים מסוגים וגדלים שונים בהיקף של כ- 1.5 מיליון ש"ח.
לדברי דוד שרגאי, מנכ"ל חברת שרגאי דגלים וסמלים בע"מ, מחטיבת הטקסטיל באיגוד לשכות המסחר, כ- 50% מכלל היקף המכירות של הדגלים (כולל שרשראות דגלים) נמכרים לרשויות המקומיות והשאר לחברות וצרכנים פרטיים.
"לפני שנתיים רכשו ממני גם דגלי ארצות הברית מלבד דגלי ישראל אבל השנה לא רכשו ממני אפילו דגל אחד של ארצות הברית", אמר שרגאי לערוץ 7 והוסיף כי הוא, כיצרן גדול של דגלים, מרגיש בגל גדול במיוחד של מכירות של דגלי ישראל בשבוע האחרון.
יחד עם זאת, מהבדיקה של לשכות המסחר עולה עוד כי, לא נרשם שינוי בהיקף מכירות הדגלים לקראת יום העצמאות הקרוב, לעומת יום העצמאות בשנה שעברה.