מנכ"ל מד"א, הנחה להעלות את רמת הכוננות במד"א לרמה ב' שהיא אחת לפני הגבוה ביותר. מגן דוד אדום יעמוד בכוננות חסרת תקדים ויאבטח בצוותים מתוגברים את טקסי יום הזיכרון, אירועי החוצות והבמות המתוכננות לפעול ביום העצמאות תשס"ז ברחבי הארץ.



ממד"א נמסר עוד כי אמבולנסים וניידות-לטיפול-נמרץ של מגן-דוד-אדום, המאוישים בחובשים, פראמדיקים, רופאים ומגישי עזרה ראשונה, יוצבו בטקסי יום הזיכרון לחללי צה"ל בכל בתי העלמין הצבאיים ובאתרי ההנצחה בהם יתקיימו עצרות זיכרון.



בערב יום העצמאות הצוותים הרפואיים של מד"א יתפרסו בבימות הבידור ובאתרי המופעים הציבוריים, אליהם צפויים להגיע חוגגים, וזאת בנוסף לאמבולנסים ולנט"נים העומדים בכוננות במשמרות שבשגרה בתחנות מד"א.



גם במהלך יום העצמאות עצמו יתוגברו תחנות מד"א באמבולנסים ובצוותים רפואיים, על מנת לתת מענה מהיר לאירועים באתרי הטיולים והנופש, פארקים וחניונים, ששם אמורה להיות תנועה ערה של מטיילים ונופשים.



שירותי הדם של מד"א חוזרים ומזכירים לציבור לתרום דם, במיוחד בעונת החגים (פסח, חוה"מ, יום העצמאות). לפרטים על מועדי ומקומות ההתרמה בטלפון

1-800-400-101 או באתר מד"א WWW.MDAIS.ORG