שרת החוץ, ציפי לבני, אמרה בשיחות סגורות כי שקלה להתפטר בעקבות דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד, לבני אמרה בשיחות כי יחסיה עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אינם טובים, ודרשה לשתף את משרדה בדיונים ביטחוניים.

השרה לבני אמרה אתמול בישיבת סיעת קדימה בכנסת כי צריך להפיק את המשמעויות מהדו"ח, "איננו יכולים כסיעה להתעלם ממשמעות הדו"ח ולחלק מחמאות הדדיות". לבני חזרה על דבריה כי אמרה לראש הממשלה ש"לדעתי עליו להתפטר, יש משבר אמון בציבור וצריך להתמודד איתו".

אתמול אמרה השרה לבני במסיבת העיתונאים שכינסה כי אמרה לראש הממשלה שהתפטרות היא מהלך נכון מבחינתו. השרה ציינה כי היא עצמה אינה פועלת לחתור למהלך שכזה שכן מדובר בהחלטה של ראש הממשלה לבדו, ובכוונתה להישאר בתפקידה בין השאר כדי לוודא שראש הממשלה אכן מבצע את התיקונים לליקויים.



"בבוא העת אעמיד את עצמי להנהגת 'קדימה'. אני מאמינה במפלגה הזו. בחירות כלליות חדשות יהיו טעות. אנחנו זקוקים ליציבות וחילופי הממשלות שהפכו לדבר שבשגרה אינם טובים לישראל. צריכה להיות ממשלה רחבה להתמודדות עם המשימות שלפנינו", אמרה השרה.