יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, צוטט בראיון למוסף החדש של עיתון הצופה "הרב מרדכי אליהו אינו מנהיגה הרוחני של המפד"ל ולא היה בעבר...אני מכבד אותו ומתייעץ איתו באופן אישי בנושאים שונים, בעיקר בנושאים הלכתיים, אך עמדתו אינה מחייבת את המפד"ל כמפלגה. כפי שאנו מתייעצים עם הרב אליהו, כך אנו מתייעצים גם עם רבנים אחרים כמו הרב איתן אייזמן, הרב יובל שרלו והרב ישראל רוזן".
בראיון הבוקר לערוץ 7 אומר אורלב כי דבריו הוצאו מהקשרם, "הכותרת אינה במקומה ולא משקפת את דעתי, בגוף הכתבה ניתן לראות זאת...כל שאמרתי הוא שהמפד"ל לדורותיה תמיד התייעצה עם רבניה אך מעולם לא הייתה לה מועצת רבנים במובן הזה שמקבלת החלטות עבור המפד"ל", אמר אורלב.
"אני מבאי ביתו ושומעי ליקחו של הרב אליהו", אומר אורלב. "אין כזה מושג 'הרב של המפד"ל', אנחנו מתייעצים עם הרב שפירא, עם הרב אליהו ועם הרבנים הגדולים של הציונות הדתית. המפד"ל תמיד ידעה מאז היווסדה לפני 105 שנים כי היא מפלגה דמוקרטית שנבחרת ע"י הציבור, המתפקדים והמוסדות, יחד עם יש באופן מתמיד התייעצות מאוד צמודה לדעת תורה, בכל מיני סוגיות חשובות כמו אופייה הדתי של המדינה שבת גיור וכד' והשידוך הזה סייע לכל הצדדים. הרבנים לא הוכנסו לפוליטיזציה ישירה ומצד שני איפשר לאנשי הציבור של הציונות הדתית לשקול את השיקולים הפוליטים תחת התייעצות אמיתית וכנה עם רבני הציונות הדתית", אמר אורלב.
ח"כ אורלב אומר כי לא ניתן היום לקבוע רב אחד למפלגה, "תהיה מחלוקות גדולה בציבור, מי יהיה הרב ולכן אנחנו מתייעצים עם שורה של רבנים. שוחחתי עם ביתו של הרב אליהו ושם אמרו לי כי אין התרגשות מהכתבה וכי גם הרב יחתום על האימרה כי הוא אינו הרב של המפד"ל, אבל אנחנו שומעים לו ומבאי ביתו", הדגיש אורלב.
