היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הורה היום לשר המשפטים ויו"ר הווועדה למינוי דיינים, הפרופסור דניאל פרידמן, לבטל מינוי של 15 דיינים חדשים בבית הדין הרבני, מכיוון ש-14 מתוך 15 מהם אינם עומדים בתנאים הנדרשים. מדובר בהוראה תקדימית.



לרוב הדיינים שנבחרו לתפקיד לא היה כושר לדיינות בתוקף, תנאי הכרחי למינוים. הרבנות התכנסה לאחרונה וחידשה את הכושר לדיינות של הרבנים שנבחרו. למרות זאת פסק היועץ כי יש לבטל את הליך הבחירה, ולקיים אותו מחדש, משום שאי אפשר לחדש את כושר הדיינות רטרואקטיבית.



החלטת מזוז אמורה להימסר לבג"צ בקרוב. בעקבותיה תיאלץ הוועדה למינוי דיינים בראשות שר המשפטים פרידמן להתכנס שוב ולקיים הליך בחירה חדש.

שביעות רצון בקרב רבני צהר

"ראשי ארגון רבני צהר מביעים שביעות רצון מקבלת עמדת הארגון כפי שהובעה בבג"צ לפיה הליך בחירת הדיינים נוהל באופן מחפיר", כך נמסר בהודעת ארגון רבני צהר אחר הצהרים. בארגון מקווים שמשרד המשפטים יכנס מחדש את הועדה תוך הסקת המסקנות מהליך הבחירה הכושל וינהל בצורה תקינה והוגנת את מינוי הדיינים.



"אנו קוראים לשר המשפטים לנצל את ההזדמנות שנתן בידו היועמ"ש כדי למלא את תפקידו למען האינטרסים הציבוריים של מדינת ישראל ולא מתוך מניפולציות פוליטיות. בצהר קוראים גם למנהיגות החרדית לשקול מחדש מינויים של דיינים שגם הולמים את התפקיד והמעמד וגם מייצגים את מגוון השיטות ההלכתיות".