יש להעניש את יצרני ומשווקי תרכובות המזון לתינוקות, המשווקים ומפרסמים בישראל, בניגוד לכללי האתיקה של ארגון הבריאות העולמי. אם סימילאק, רמדיה ומטרנה משווקים אצלנו, תוך הטעיית האימהות ותוך התעלמות מוחלטת מהנחיות משרד הבריאות – יש לנקוט נגדם אמצעי הענשה חמורים ביותר, עד אפילו הטלת איסור מוחלט להפצת המוצרים בארץ לפרקי זמן מוגדרים. כך כותב ח"כ הרב מאיר פרוש לשר הבריאות יעקב בן-יזרי.



ח"כ פרוש מתייחס לממצאי בדיקת משרד הבריאות שמהם עולה, כי כל יצרני תרכובות המזון לתינוקות מפרסמים, באורח בוטה או מרומז, שהמוצרים שלהם מהווים תחליף ראוי לחלב אם, למרות שמבחינה בריאותית אין זה כך. "הקוד האתי של ארגון הבריאות העולמי מדגיש, כי אסור בכלל לשכנע אמהות בשום דרך שהיא להשתמש בתרכובות המזון כתחליף. ומשרד הבריאות בישראל, אימץ כבר לפני מספר שנים את תקנות הארגון העולמי – לגבי הגבלות הפרסום והשיווק למוצרים אלה".



פרוש מציין כי משרד הבריאות פועל אמנם לכינון אמנה שתחייב את יצרני ומשווקי המזון לתינוקות לשמור על כללי האתיקה, בעקבות דיון שנערך לאחרונה עם מנכ"לי אותן חברות. אך במכתב לשר בן-יזרי נטען כי "האמנה שתיחתם היא בבחינת התחייבות מוסרית בלבד, ובאין חוק האוסר על הפרתו – יש תמיד חשש שאחד או יותר מהיצרנים ימשיך לפעול, מתוך דחף שיווקי חזק והתעלמות מן ההנחיות. לכן, עצם הידיעה על אמצעי הענשה יהיו אפקטיביים יותר".



יצויין עוד, כי בשעתו הוצגה גם שאילתה: האם יצרניות תחליפי חלב אם מפרסמות גם הוראות הכנה ושימוש בניגוד להנחיות משרד הבריאות. תשובת שר הבריאות הייתה, כי "בישראל ממתינים להנחיות חדשות של הגוף המקצועי הבינלאומי העוסק בתקינה בנושאי מזון". ח"כ הרב פרוש שואל כעת: האם ההנחיות כבר התקבלו, ואם כן האם המשווקים בישראל קיבלו אותה ופועלים על-פיה.