שר הבטחון, עמיר פרץ, התייחס בכנס הקונגרס הציוני בירושלים להמשך ירי הקאסם "מדינת ישראל חייבת להגן על אזרחיה, צריך לשקול היטב על פעולה צבאית. כיום צה"ל מוכן יותר, הן מבחינת מערך המיל' והן מבחינת חיילי צה"ל. אסור לנו לעצום עיניים מול האויב. אסור שיקרה בעזה מה שקרה לנו במלחלמת לבנון השנייה", אמר.
פרץ הוסיף "צריך לשמור את גורם ההפתעה לצה"ל. אין לנו מלחמה בעם הפלסטיני, יש לנו מלחמה בטרור הפלסטיני, ככל שיש מצוקה בעם הפלטיני', כך הטרור יגדל. אנו צריכים להציב לנו מהן גבולותיה של מדינת ישראל ושם לתת למדינת ישראל לפרוח", אמר פרץ.
שר הבטחון התייחס לשביתת הסטודנטים ואמר כי מחאת הסטודנטים הינה צעד חשוב לדמוקרטיה, "אני מקווה שהם יחזרו לספסל הלימודים בקרוב". בנושא ירושלים אמר "אנו צריכים לערוך חשבון נפש לאומי, חיזוק י-ם כבירת ישראל היא עמדת יסוד".
