בג"צ אישר אחרי הצהריים ל"עם כלביא" המקיימת את 'ריקודגלים' ביום ירושלים לקיים את המצעד ההמוני מגן סאקר ועד לכותל וסביב לחומות וחייב את משטרת ישראל לבצע בעצמה את רוב הדרישות שדרשה ממארגני הצעדה לבצע, כתנאי לקיומה, העתירה הוגשה ע"י עורך הדין נפתלי ורצברגר.

עו"ד ורצברגר אמר לערוץ 7 כי המשטרה דרשה מהתנועה להעמיד סדרנים, מחסומים ומאבטחים בעלות של מאות אלפי שקלים בטענה כי מדובר באירוע פרטי, "כמו הפנינג או זכייתה של בית"ר ירושלים ולכן לא חלה עליה חובה זו. התנועה טענה כי מדובר באירוע כללי, ציבורי ודמוקרטי המחייב את המשטרה לשאת בעלויות", אמר.

"התנועה מצידה, כמחווה של רצון טוב, תעמיד 50 סדרנים אך בית המשפט החליט כי שאר העלויות תאלץ המשטרה לספוג", אמר ורצברגר.

לפני כחודש וחצי דיווחנו כי עיריית ירושלים הפסיקה את השתתפותה בסבסוד צעדת הדגלים המסורתית 'עם כלביא' ביום ירושלים היוצאת ממרכז ירושלים דרך רח' יפו לכותל המערבי. במשך שנים רבות הייתה העירייה משתתפת בהפקתה ובארגונה של הצעדה אך לפני שלוש שנים הפסיקה ללא כל הודעה מוקדמת והודיעה לפונים אליה כי צעדת הדגלים לא תזכה למימון כספי מהערייה.

מארגני הצעדה מחו על ההחלטה ואמרו לערוץ 7 "כיצד יתכן שבראש הערייה יעמוד אדם חרדי שיתקצב, חרף רצונו אמנם, את מצעד התועבה אך את מצעד הדגלים המסורתי המסמל את איחודה של ירושלים וכולו מלא אהבת העיר לא יזכה למימון".

"מדוע מצעד מתועב המבזה את ירושלים ניתן לו סבסוד וריקוד דגלים מכובד ומלא קדושה לא? מדובר בשערוריה, הצעדה הזו חשובה לציבור הדתי לאומי ובכלל לציבור הכללי ומייצגת חלק נכבד מתושביה", הוסיפו המארגנים, "עיריית ירושלים מפלה לרעה את הציבור הדתי לאומי".

מעריית ירושלים נמסר בתגובה כי "הערייה מתקצבת את כל האירועים ומוסדות תרבות בעיר במסגרת ועדת הקצבות ועל פי קריטריונים שנקבעו ע"י ועדה ציבורית. הוועדה מונעת מהערייה לתמוך במצעדים המתקיימים בעיר ובכלל זאת גם במצעד האמור", לשון התגובה.