שרגא ברוש - נשיא התאחדות התעשיינים אומר בתגובה כי צרופה של ישראל לארגון ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי) עשוי להזניק את התעשייה הישראלית לקצבי צמיחה שלא היו מוכרים עד היום.



ברוש מעריך כי צרופה של ישראל יעלה את דרוג האשראי שלה בטווח הבינוני, מ-A מינוס, ל-A; יגדיל את ההשקעות הזרות הישירות במיליארדי דולרים בשנה, יביא להגדלת מספר החברות הישראליות ביותר מ-10% שיהנו מהשקעות אלו.



עוד סבור ברוש, כי מהלך כזה יביא לכך שעשרות חברות בינלאומיות שבעבר, כמדיניות, השקיעו רק במדינות ה-OECD, יוכלו מעתה להשקיע גם בישראל; כמו כן בנקים זרים שבעבר נמנעו מלתת אשראי לחברות ישראליות, בשל אי השתייכותה לארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי - יוכלו מעתה לעשות זאת.



ברוש מדגיש, כי צרוף ישראל לארגון יהווה הזדמנות לחיזוק הקשרים בין חברות ישראליות לבין חברות בינלאומיות.



נשיא התאחדות התעשיינים מציין, כי החלטה זו של שרי ה-OECD מהווה מהלך טבעי הממקם את הכלכלה הישראלית בכלל והתעשייה בפרט במקום הראוי לה, שכן התעשייה הישראלית בשנים האחרונות השכילה לעבור שיפורים ושינויים טכנולוגיים, לוגיסטיים ואסטרטגיים והיא כיום מהמודרניות והמובילות בעולם בתחומים לא מעטים.



לדבריו, צרופה של ישראל עשוי לשפר באופן ניכר את תנאי האשראי של חברות ישראליות ויקל על גיוסי ההון, בנקים זרים נוספים עשויים להגיע לארץ והתחרות בתחום הבנקאות תגדל.



ברוש אמר, כי עצם החברות בארגון תקנה לישראל את ההכרה שאנו מדינה המתנהלת בהתאם לעקרונות כלכליים מקובלים, שיש בה חוק וסדר, ושרמת אי הוודאות והסיכון בה נמוכים.



יצויין, כי חברות ישראל בארגון ה-OECD תחייב את ישראל להמשיך בהטמעת הרגולציה שמטווה הארגון בכל הנוגע לאיכות סביבה, הגנת הצרכן, כללי חשבונאות ומשטר תאגידי.



צרוף ישראל לארגון, טוען ברוש, יוביל להוזלת תשלומי הריבית שמשלמת ישראל בגין החוב הלאומי שלה והוזלת גיוס ההון הממשלתי. כתוצאה מכך, ישוחררו מקורות, אשר אנו מקווים כי יופנו לעידוד הצמיחה וההשקעה במו"פ,טוען נשיא התאחדות התעשיינים.



יצויין, כי התאחדות התעשיינים משמשת כיום כמשקיפה בארגון המעסיקים של ה-OECD, (ה-BIAC). התאחדות התעשיינים מצפה לשדרוג מעמדה לחברות מלאה בארגון, על מנת שתוכל לקחת חלק בדיונים על התוויית מדיניות ה-OECD בתחומי העסקים והתעשייה.



יצויין, כי ארגון ה-OECD כולל 30 מדינות ביניהן: ארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה, יפן, קוריאה, יוון, דנמרק, תורכיה, סלובקיה, צ'כיה ועוד.





בעקבות ההחלטה השיק האגף לקשרים בינלאומיים במשרד האוצר אתר אינטרנט חדש על פעילות ישראל ב-OECD: www.oecd.gov.il. האתר מספק פירוט מלא של פעילות ישראל בארגון וכולל נתונים סטטיסטיים השוואתיים של ישראל לפי חלוקה לנושאים, בדומה לקיים באתר ארגון ה-OECD. בנוסף, מופיעים באתר גם פרסומים של הארגון על ישראל.



הפעילות להצטרפות ישראל ל-OECD מובלת על-ידי ועדת היגוי בין משרדית, בראשותו של האגף לקשרים בינלאומיים במשרד האוצר וחברים בה נציגים ממשרדי הממשלה השונים, בנק ישראל, הרשות לניירות ערך והרשות להגבלים עסקיים. בהקשר זה, פרסם האגף לקשרים בינלאומיים באוצר דו"ח מעודכן על מוכנות ישראל לחברות בארגון: READY FOR THE OECD :ISRAEL. הדו"ח המקורי, אשר זכה להערכה רבה של מזכ"ל ה-OECD, בכירים אחרים בארגון ושגרירי המדינות החברות בארגון, מהווה חומר רקע למוכנות ישראל ותרם רבות לקידום מועמדותה של ישראל להצטרפות כחברה בארגון.



כמו כן, פרסם היום האגף לקשרים בינלאומיים את הדו"ח על פעילות ישראל ב-OECD לשנים 2005-2006, המופיע אף הוא באתר החדש. הדו"ח מפרט את פעילותם של משרדי הממשלה, רשויות ומוסדות ישראליים והמגזר הפרטי, בועדות הארגון בהן ישראל חברה או משקיפה. מדו"ח זה עולה, בין היתר, כי פעילות ישראל בארגון ה-OECD גברה בשנתיים החולפות.