אדם אחד נהרג וקצין משטרה נפצע באורח בינוני בקרב יריות שהתפתח במהלך ניסיון מעצר היום במרכז העיר רמת גן.



צעיר כבן 20, ככל הנראה השייך למשפחת הפשע של אברג'יל, נהרג על ידי שוטרים בעת שניסה לחסל את איש עולם התחתון, ניסים אלפרון. מהמשטרה נמסר כי כוחות משטרה הוזעקו בשעות הצהריים לרחוב אבא הילל ברמת גן שם שהה אלפרון, ומצאו במקום את הצעיר ושני חשודים נוספים. כאשר זיהו החשודים את המשטרה החלו להתפתח במקום חילופי אש שבמהלכם נהרג אחד העבריינים, ושוטר נפצע בינוני.



סגן ניצב קובי זריהן, ראש זרוע חשיפה ביחידה לחקירת פשעים בינלאומיים (יאחב"ל) סיפר בראיון לגלי צה"ל את שאירע: "ב14:45 קיימנו פעילות מבצעית בה זיהינו רכב ובו אנשים חשודים. תוך כדי ביצוע מעצר של הרכב, פתח אחד החשודים באש לעבר השוטרים. קצין אחד נפצע באורח בינוני, והשוטרים שהיו איתו השיבו באש".

זריהן סירב להתייחס רשמית למאבק בין משפחות הפשע, אך ציין "היינו מתי שצריך להיות. זו פעילות ראויה לציון של השוטרים. אותו צעיר שפתח באש ונהרג הוא דמות מוכרת למשטרה". באשר למפגש הירי בין שוטרים לעבריינים אמר זריהן "זה אירוע לא שגרתי, שלא קורה בדרך כלל. לשמחתי אנחנו היינו ערוכים, ולכן שוטרים הגיבו מהר. רק מקווה שהשוטר שנפצע יחלים במהירה וישוב לאיתנו".