ועד רבני יש"ע יוצא בקריאה לעשות ככל הניתן בדרכים חוקיות על מנת למנוע את קיום מצעד התועבה.



במכתב שפרסם הועד נכתב, "נחרדנו עד עמקי נפשנו על שזדון ליבם של אלו שהילכו אימים על מחנה ישראל בסתיו האחרון לא רפה ממעלליו וקלון ישראל נפער לעין כל".



לדבריהם, הרעיון לחדש את מצעד התועבה הוא איום קיומי על עם ישראל. "כל נפש תמלא חרדה על הכוונה החוזרת ונשנית לטמא את ירושלים באופן מופגן בטומאות עליהן הוזהרנו כי הן גורמות לארץ להקיא את יושביה", כתבו הרבנים.



במכתב תמהים הרבנים כיצד ייתכן שגורמים ממשלתיים מלבים ומחזקים את ידיהם של 'עוברי עבירה' המאיימת לכלות את מחנה ישראל. "כאילו שני קיצים של אימה ואביב של הפקרת עיר ואם בישראל וחבל ארץ שלם אין בהם די", כתבו חברי הועד בכאב.



לסיום כותבים הרבנים כי הם קוראים לכל הציבור, שומרי מצוות ושאינם שומרי מצוות, לצאת במחאה, בתפילה ובזעקה כדי לשמור על כבוד האומה ולהפגין במאורגן ובמסירות נפש כנגד מפגן התועבה.



"יש לעלות לירושלים ברכב וברגל כדי למנוע את המצעד בדרכים חוקיות ומקובלות. ממשלת ישראל, הכנסת, מערכת החינוך ומערכת בתי המשפט התומכים אפילו בשתיקה במצעד הבושה, כולם אשמים ונושאים באחריות לתוצאות החמורות הצפויות מקיומו, אנו קוראים לכל מי שכבוד ישראל ועתידו יקר בעיניו להצטרף למחאה הציבורית הגדולה", כתבו.



רבני אירופה שלחו מכתב לשר לביטחון פנים, אבי דיכטר, בו הם מזהירים כי קיום מצעד התועבה בירושלים יפגע אנושות בתדמיתה של ירושלים באיחוד האירופי.



"קדושתה של ירושלים היא הדבר היחידי שעליו אין חולקים, קיום מצעד הנוגד את חוקי הדתות כולם, יקשה על המשך הפעילות הפוליטית באיחוד האירופי למען ירושלים", כתבו רבני אירופה.



הרבנים כתבו לדיכטר, "אנו קוראים אליך לעשות כל שבידך על מנת שלא לאפשר את קיום המצעד המדובר, אנו מאמינים כי כבודה של ירושלים עומד לנגד עיניך".